Destici'den sert 'HDP' çıkışı: İdamı hak ediyor!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, katıldığı bir radyo programında açıklamalarda bulundu.

Destici'den sert 'HDP' çıkışı: İdamı hak ediyor!
Destici'den sert 'HDP' çıkışı: İdamı hak ediyor!
GİRİŞ 27.09.2018 14:56 GÜNCELLEME 27.09.2018 15:00
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Destici, 1 Ekim pazartesi günü TBMM’de düzenleyecekleri basın toplantısı ile idam tekliflerini kamuoyuna aktaracaklarını ifade ederken; ''Özellik ile teröre bulaşan, kurşunu sıkıp, bombayı patlatan ve bunun emrini veren herkes için, bu ceza uygulanabilecek. Özelikle HDP bu idam cezasını hakeden bir parti. Çünkü terör örgütünün siyasi uzantısı bir parti. Terör ve şiddete bulaşan bir siyasi parti olamaz. Dünyanın herhangi bir yerinde buna yer yok. HDP, bir siyasi organizasyon gibi görünse de terör örgütünün dağ kadrosun da bulunan isimleri barındırmaktadır, bunu unutmamak gerekir. Bizim teklifimiz ile terör örgütü elebaşı da yargı karşısına çıkarılır. Sadece İmralı'daki bebek katili değil, Kandil’deki elebaşları da yargılanır'' ifadelerini kullandı.

AF TEKLİFİNİN İÇERİĞİ SAKINCALI

 

 

Destici, MHP’nin hazırladığı AF teklifi hakkında da konuşurken, “Hazırlanan teklifin içerisinde af veya ceza indiriminden faydalanacak olan, 36 bin 212 uyuşturucu hükümlüsü var. Ben soruyorum, PKK’nın finans kaynaklarından bir tanesi uyuşturucu. Bunlar da faydalanabilir. Eğer, titiz bir çalışma yapılmaz ise o zaman içeriği sakıncalı olur. Tabi bunlar mecliste görüşülüp, komisyonlarda konuşulacaktır. Adalet inancının zayıflamaması gerekir. O sebeple bu teklifin içeriği, titizlik ile tartışılmalı.” Dedi.

YEREL SEÇİM İÇİN İTTİFAK TEKLİFİ ALMADIK

Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de uygulanmasını doğru bulduklarını söyleyen Destici;

''Bu ana kadar henüz böyle bir süreç olmadı. Cumhurbaşkanı ile bir araya gelmedik. Ve henüz bir teklif veya somutlaşmış bir durum yok. Biz de kendi teşkilatlarımızı seçim için hazırladık. Erken bir seçim beklemiyorum, buna süre kalmadı. Baştan yapılması gerekirdi. Bunu yapmadılar. O sebeple 31 Mart 2019’da seçime gidilecek gibi. Ancak, bizimle alakalı ittifak konusunda henüz bir görüşme veya somutlaşmış bir durum yok'' diye konuştu. 

EYT’DE BEKLEYİŞ SOSYAL DEVLET İLKESİ İLE UYUŞMUYOR

Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözülmesi gerektiğini hatırlatan Mustafa Destici;

''Şuanda iktidar partisi dışında herkes, diğer siyasi partiler mutabık. Biz, iktidar partisini de bu düzenlemenin yapılması için zorlayacağız. Kademeli emeklilik doğru ve adil değil. Şuanda yeni işe başlayanlar için bu yapılabilir. Ancak daha önce işe giren ve kural değişmesi ile mağdur olanların, hakkı yenilmekte. Bu insanların sorunun mutlaka çözülmesi gerekiyor. Bu konuda da mecliste elimizden geleni yapacağız'' dedi. 

YORUMLAR 11
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    birkaç mahküm ailesi dışında halk af istemiyor,hatta bazı mahküm aieri bile affa karşı...mesala adamın oğlu var,uyuşturucu müptalası,babasını ve anasından zorla uyuşturucu parası alıyor,ana ve babaya şiddet uyguluyor,sonunda hapse düşüyor,ve ana baba oğulları hapse girdiği için memnun,hem hapiste uyuşturucu bulamaz,hem bizi rahatsız edemez düşüncesi içindeler. işte af böyleleri için fayda değil,ceza olur.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    En az 10 Yıl Geriye işleyen İdam Yasasını getirin Halk,a sunun Bakın sandıkları nasıl patlatıyoruz.
    Cevapla
  • Slm 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya birinin söylemesi lazımdı bunları.sağolun beyefendi.gönülden teşekkür
    Cevapla
  • KAAN 5 yıl önce Şikayet Et
    hadi hayırlısı EYT mağduruyuz.
    Cevapla
  • ozan ali 5 yıl önce Şikayet Et
    helal reıs...cCc
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!