Siyer Vakfı’ndan 15 yıl sürecek yeni bir proje

Asr-ı Saadeti tarihte kalmış bir hatıra değil, hayatları şekillendirecek bir medrese olarak gören ve bu alanda çalışmalarını sürdüren Siyer Vakfı yepyeni bir projeye başlamanın heyecanını yaşıyor.

Siyer Vakfı’ndan 15 yıl sürecek yeni bir proje
Siyer Vakfı’ndan 15 yıl sürecek yeni bir proje
GİRİŞ 27.09.2018 15:02 GÜNCELLEME 27.09.2018 15:04

Kurulduğu günden bu yana özellikle Siyer alanında çalışmalar yapan Siyer Vakfı, Vakıf Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım ile birlikte uzun yıllar sürmesi planlanan Siyer Derslerinin besmelesini çekiyor. 

2009 yılından bu yana ulaşılabilen ölçüde Siyer ve Tarih kaynaklarının taramasını yapmakta olan Siyer Vakfı, bu çalışmalar neticesinde geniş ve kapsamlı bir “Siyer Külliyatı”nın oluşması için gerekli adımları atmış bulunuyor.

 

 

SİYER DERSLERİ 15 YIL SÜRECEK

Bu zamana kadar yapılan çalışmaların yazıya dökülmesi devam ederken, elde edilen bu birikimin aktarılması adına 15 yıl sürecek yeni bir yolculuk için de hazırlıklarını tamamlayan Siyer Vakfı, Muhammed Emin Yıldırım’ın anlatımıyla Hz. Peygamber’in (sas) kutlu hayatının anlatılacağı Siyer Dersleri’ni başlatıyor.

15 yıl sürmesi planlanan Siyer Dersleri 5 ana başlık altında işlenecek.
Siret-i İnsan

1 yıl boyunca işlenecek derslerde Tarih’in, dolayısı ile Siyer’in aktörü olan “insan” anlatılacak.
Siret-i Enbiyâ


3 yıl sürecek bu derslerde, Allah Resulü’nden (sas) önce yaşamış ve Kur’an’da zikredilen Hz. Âdem’den Hz. İsâ’ya (as) kadar tüm peygamberlerin mesajları anlatılacak.
Siret-i Mustafa

2 yıl sürecek Siret-i Mustafa derslerinde Hz. Muhammed’in (sas) doğumundan peygamberliğe ulaştığı kırk yaşına kadar olan hayatı işlenecek.
Siret-i Resûl

2 yıl sürecek bu derslerde Siret’in Mekke dönemi farklı boyutları ile anlatılacak.
Siret-i Nebî

Son aşamada ise 7 yıl sürecek Siret-i Nebî dersleriyle Aziz Peygamberimizin (sas) Medine hayatı, bir İslâm toplumunun inşası ve oradan cihana yayılan evrensel mesajlar işlenecek.

İLK PROGRAM 29 EYLÜL'DE

Muhammed Emin Yıldırım’ın anlatımıyla 15 yıl boyunca Hz. Peygamber’in (sas) ve O’ndan önceki peygamberlerin bıraktıkları mirasların anlaşılması ve hayatlara taşınması gayretiyle icra edilecek Siyer Dersleri’nin ilk programı 29 Eylül 2018 Cumartesi Günü Saat 20.00’da Eyüp Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Halka açık olarak yapılacak olan program, sonrasında her Cumartesi 20.00’da Siyer Vakfı’nda devam edecek. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma