Cinayet suçundan aranan Afganistan uyruklu şüpheli, Ankara Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin 3 günlük çalışması sonucu Erzincan'da yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Keçiören ilçesi Karşıyaka Mahallesi Sirkeli yolunda 20 Eylül'de hurda toplayan iki kişi, boş arazideki bazayı açtıklarında cesetle karşılaşmaları üzerine durumu polise bildirdi. Ankara Cinayet Büro Amirliği ile Olay Yeri İnceleme Şubesi ve sağlık ekipleri, üzerinden kimlik çıkmayan maktulün 25 kez bıçaklanarak öldürüldüğünü tespit etti.

Parmak izi alınan cesedin, Yozgat İl Göç İdaresinde 14 Ağustos'ta kayıt oluşturulan 19 yaşındaki Afganistan uyruklu Ansar Yousefi'ye ait olduğu belirlendi. Ekipler, arazinin yakınındaki iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarını da incelemeye aldı. 

Araştırmada, Yousefi ile hemşehrisi Ajmal A. arasında "Zeynab R" isimli kadın nedeniyle husumet olduğu bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine ekipler, Ajmal A'nın Yenimahalle ilçesi Barış Mahallesi'nde ikamet ettiği eve gitti.

CİNAYETTEN SONRA EŞİNİ TERK ETMİŞ

Ajmal A'nın Türk vatandaşı eşi Keziban A, kocasının 19 Eylül gece saatlerinde eve geldiğini, kıyafetlerini çıkarıp çamaşır makinesine attığını, "Bundan sonra ben yokum." diyerek ayrıldığını anlattı. Keziban A, daha sonra telefonla görüştüğü eşinin Nevşehir'de olduğunu söylediğini de polislere bildirdi.

Ekipler, Ajmal A'yı kiraladıkları otomobille Nevşehir'e götürdükleri belirlenen Afganistan uyruklu Mohammadreza M. ve Mehdi K'yi Çankaya ilçesi Yukarı Dikmen Mahallesi'nde gözaltına aldı.
Evde yapılan aramada 1 kilo 330 gram uyuşturucu ele geçirildi.

Cinayet büro ekiplerinden sıkı takip

Şüpheliler, verdikleri ifadede Ajmal A. ile uyuşturucu ticareti yaptıklarını ve kendisini Nevşehir'e götürüp bıraktıklarını, daha sonra Ankara'ya döndüklerini anlattı.

Şüphelilerle Nevşehir'e giden cinayet büro ekipleri, Ajmal A'nın, yanındaki Fatemah S, Zeynab R. ve Javad A. ile ticari taksiyle Erzincan'a gittiğini tespit etti. Ankara Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin üç günlük sıkı takibi sonucu katil zanlısı Ajmal A. ile 3 kişi, Erzincan'da yakalandı.

ŞÜPHELİLER CİNAYETİ ANLATTI

Şüphelilerden Javad A, ifadesinde 19 Eylül'de eve gelen Ajmal A'nın eline bıçak alarak Zeynab ile Ansar'ı sorduğunu, bir süre sonra ikametgaha gelen Ansar'ı birçok kez bıçakladığını anlattı.

Javad A, Ajmal A'nın, Ansar'ın cesedini evdeki iki bazadan birinin içine koyduğunu ve kamyonete yükleyerek evden götürdüğünü, cinayetin görgü tanığı oldukları gerekçesiyle Fatemah S, Zeynab R. ile kendisini İran sınırını geçmeden öldürmekle tehdit ettiği beyanında bulundu. 

İran üzerinden uyuşturucu ticareti yaptığı iddiası

Ekipler, Ajmal A'nın, İran'dan getirdiği uyuşturucuyu Mohammadreza M. ve Mehdi K. aracılığıyla Afganistan uyruklu kişilere sattığını belirledi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ajmal A, Fatemah S. ve Zeynap R, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, Javad A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Mohammadreza M. ve Mehdi K'nin dosyaları, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine devredildi.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Türk 28.09.2018 22:49
    Afganlı vatandaşların çoğu böyle.
  • aslan 28.09.2018 21:16
    turkiye yol gecen hani elini kolunu sallayarak her gun yuzlercesi geliyor yahu guruyorsunuz her gun yabancilarla ugrasiyor uz kimseyi almayin gonderin geri hepsini
  • ulucak 28.09.2018 20:47
    Afganlı veya başka yerli adam; adam değilse fark etmez bu suçları her kavimden insan yapabilir.Afganlılara laf atan insanlar bunu Türk Kürt her insan yapabilir bunun Afganlıkla Türklükle bir ilgisi yoktur birkaç kendini,bilmez şahıs yüzünden Afganlı kardeşlerimizin tümüne laf atan bu anlayışı şiddetle kınıyorum Afganistan,Pakistan Azerbaycan gibi bizim her zaman yanımızda olmuş kardeş ülkelerdir bu abd işgalinden öncede böyleydi hala da böyledir .her ne kadar abd oraya bir vali atadıysa da yönetim den bağımsız olarak afganlar bizim kadim dostumuzdur
  • ahmet 28.09.2018 16:42
    Bu afganların bu ülkede işi ne? Kendi ülkeleri yok mu? Madem kendi ülkelerinde yaşamak istemiyorlar. Yapmasınlar çocuk falan.
  • kürt ismet 28.09.2018 16:03
    İSTEYEN ARAŞTIRABİLİR Afkan uyruklular normal bir insan değiller. çünkü hepside adi işlerle uğraşıyorlar. Bu yüzden Türkiyede Afkanlı istemiyoruz.
Daha fazla yorum görüntüle