ABD'ye çağrı: Şimdi tarafını seçme zamanı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin saygın gazetelerinden Washington Post için 'ABD, Suriye’deki teröristleri silahlandırmayı durdurmalı' başlıklı bir makale kaleme aldı.

ABD'ye çağrı: Şimdi tarafını seçme zamanı
ABD'ye çağrı: Şimdi tarafını seçme zamanı
GİRİŞ 29.09.2018 07:16 GÜNCELLEME 29.09.2018 07:28
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Washington Post gazetesine yazdığı makalede, ABD’nin en saygın gazetelerinden Washington Post için "ABD, Suriye’deki teröristleri silahlandırmayı durdurmalı" başlıklı bir makale kaleme aldı.

Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu görüşmeleri için dünya liderlerinin bir araya geldiğini belirten Çavuşoğlu, makalesinde, "Başkan (Donald) Trump'ın başarısız Ortadoğu politikasını değiştirme fırsatı var, ABD ve Avrupa makamlarınca terörist olarak belirlenmiş bir örgütün Suriye kolu olan YPG’ye yapılan silah yardımlarını durdurarak, terör örgütüne darbe vurabilir." ifadesini kullandı.

 

 

Çavuşoğlu, ABD istihbarat örgütlerinin YPG’yi terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olarak tanıdığına işaret ederek, Uluslararası İnsan Hakları Gözlemevi’nin de YPG’nin çocukları savaşmak için silahlandırdığı yönünde raporlar yayınladığını aktardı.

Terör örgütü YPG’nin Suriye’nin içinde Türkiye sınırlarına yerleştiğini belirten Çavuşoğlu, Washington’un bu gruba geçtiğimiz yıllarda 5 bin tır ve 2 bin kargo uçağı dolusu silah nakliyatı yaptığını, başka bir NATO ülkesinin sınırlarında benzeri bir mevzilenmenin ciddi bir karşılığı olacağını ifade etti.

Çavuşoğlu, “Ben Kürtlerin müttefikiyim.” ifadesini kullandığı makalesinde "Kürtlerin karşısında değil, terör örgütlerinin karşısında olduğunu" kaydetti.

ŞİMDİ BİR TARAF SEÇME ZAMANI

Türkiye’nin, YPG’yi silahlandırmaması yönünde ABD'ye yaptığı çağrının haklı olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “Şimdi bir taraf seçme zamanı.” değerlendirmesini yaptı.

PKK SİLAHLANDIRILIYOR

ABD’nin YPG’ye verdiği silahların Türk halkına karşı kullanılmayacağı yönünde garanti verdiğini bildiren Bakan Çavuşoğlu, makalesinde, şu görüşlerini paylaştı:

"Fakat Suriye savaşın ortasında. Gerçekçi olmak gerekirse Washington’daki karar vericiler bu sözü verebilecek bir pozisyonda durmuyor. YPG’yi silahlandırmak Türkiye’yi ve on yıllardır acımasız radikal terör örgütlerinin şiddet ve korkusuyla yüzleşen halkını doğrudan tehlikeye atıyor. Ve şimdi NATO müttefikinin yardımıyla PKK tepeden tırnağa silahlandırılmış oluyor."

Çavuşoğlu, makalesinde Türk güvenlik güçlerinin her gün terör örgütü DEAŞ’ın Türkiye üzerinden Batı ülkelerine sızmaması için çaba gösterdiğine vurgu yaparak, DEAŞ’ın Türkiye’nin mücadelesinden vazgeçmeyeceğini bildiği için Türkiye’de saldırılar düzenlemeye çalıştığını ifade etti.

YORUMLAR 23
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Umarım Nasrettin Hoca attan düşmüş "--Ben zaten inecektim" haline dönmez bu işler...Umarım Brezınky'nin dediği gibi "Türkiye Suriye kuzeyine karışmasın biz de kontrolümüz altındaki PYD=PKK'yı size tehdit olmayacak şekilde kontrol altında tutalım" elma şekerine kanılmaz ! Umarım Membiç'i boşaltın "Fırat'ın doğusunda serbestsiniz???" haline dönmez bu işler..Umarım "Çanakkaleden ÇUVALa" sokulmaya çalışılan devletimin şahlanışı devam eder.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Brzezinski, bölgenin jeopolitik eksenini oluşturan Türkiye ve İran’dan birisinin veya her ikisinin birden istikrarsızlaşmasının etnik ve mezhep temelli kaos ortamının bütün Kafkaslar ve Orta Asya’ya yayacağı " Ortadoğudaki ülkelerin "İSRAİLE TEHDİT OLAMAYACAK kantonal şekilde bölünmesinin" amaçlanmaktadır. Kendimizi kandırmayalım..1918 Wilson Prensiplerinden beri ABD "Osmanlıdan cıkartılamayan 2 kaldı. Biri Büyük Kürdistan diğerı Büyük Ermenistan" hayalinden asla vazgecmez..!!! israille aynı ırkdan olduğunu acıkladıgı Kürtlerle vadedilmiş toprakları birleştirmeyi ""İŞİD'e ODAKLANALIM masalında" amaç edinen bir ABD var karşımızda..
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın son çağrıyı falan, bununla zaman geçirmenin alemi yok. Adam tarafını çoktan seçti, amacını ilmek ilmek dokuyor. Bozun şu hain oyunu, yıkın masayı.
    Cevapla
  • celal 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğru sayın bakanım sabah namazını aynı safta kıldığımız kürt kardeşime nasil karşı olabilirim teröriste yüde 99 zumuz karşıyız
    Cevapla
  • hoca 5 yıl önce Şikayet Et
    Taraf seçtiler işte. YPG yi seçtiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...