Erdoğan ilk kez açıkladı! Almanya'da resti çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyaretinde Can Dündar'ın Merkel ile yapılacak basın toplantısına katılması halinde toplantının gerçekleşmeyeceği uyarısında bulunduğunu açıkladı.

GİRİŞ 06.10.2018 10:53 GÜNCELLEME 06.10.2018 13:52
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Haber 7

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kızılcahamam kampındaki istişare toplantısında yaptığı konuşmada önemli açıklamalar yaptı. 

 

 

Başkan Erdoğan, Almanya ziyareti kapsamında Angela Merkel ile yaptığı basın toplantısına akredite olan ve Alman yetkililerin, akreditasyonunu kendi isteğiyle iptal ettiğini iddia ettikleri sözde gazeteci Can Dündar ile ilgili önemli bir detayı açıkladı. 

Erdoğan istişare toplantısında yaptığı açıklamada, Alman yetkililere Can Dündar'ın toplantıya katılması halinde toplantının gerçekleştirilmeyeceğini söylediğini açıkladı. 

İşte Erdoğan'ın konuyla ilgili yaptığı o açıklama; 

Son Almanya ziyaretinde 5 yıl 10 aya mahkum olan bir gazeteci vardı ya. Kaçtı oraya, orda da rahat durmadı. Bize haber gelince dedik ki, bizimle beraber orada bulunacaksa biz müşterek bir basın toplantısı yapamayız. Siz yaparsınız basın toplantısını. Biz onun olmadığı bir basın toplantısı yaparız. Benim ülkemde ceza almış bir gazeteciyi siz orada barındırıyorsanız, bunun ortaklığa yakışır bir yanı yoktur. Aynı durum bizde olsa elinden tutar size teslim ederiz. Biz hep bunu uyguladık. Ama biz maalesef ülkemize ihanet edenleri istiyoruz, elli dereden elli su getiriyorlar. Bu tüm Batı'da böyle. Artık biz anlatmaktan bıktık. Bu zat, hızını alamayıp, kimi ülkelerle ticaretimizi kendi paramızla yapmamızı da eleştiriyor. Eminim onlar da zamanla bu işin manasını kavrayacaklardır.

YORUMLAR 20
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    İnandığın şeyde tek de olsan yürü Reis. Bu millet seni bunun seviyor. Batının dayatmalarından bıktık usandık.
    Cevapla
  • İsimsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi yalan dolan Almanya dinlemez Türkiye yi
    Cevapla
  • adil 5 yıl önce Şikayet Et
    hain çok bitermi hainler, bunlarla mücadele ede ede büyüyeceğiz inşalah
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Hélal reis
    Cevapla
  • mehmetcik 5 yıl önce Şikayet Et
    iyi ya gelsin ,kendi ayağı ile gelir bizde tutuklarız.isterse kriz çıksın.ancak Almanlar saf değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle