Devlet Personel Başkanlığı Zabıta Memuru alımı! KPSS puanı ile başvuru...

Devlet Personel Başkanlığı tarafından Fatih Belediyesi bünyesine 30 kişilik Zabıta Memuru alımı yapılıyor. Başvuru yapacak adayların KPSS P3 türünden puan almış olmaları gerekiyor. Peki kimler başvuru yapabilir? Şartlar nelerdir?

Devlet Personel Başkanlığı Zabıta Memuru alımı! KPSS puanı ile başvuru...
Devlet Personel Başkanlığı Zabıta Memuru alımı! KPSS puanı ile başvuru...
GİRİŞ 13.10.2018 09:25 GÜNCELLEME 13.10.2018 09:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Devlet Personel Başkanlığı (DPB) tarafından yapılan duyuruya göre, İstanbul Fatih Belediye Başkanlığı bünyesine Zabıta Memuru olarak başvuru yapacak adayların lisans mezunu olmaları ve  KPSS P3 türünde puan almış olmaları gerekmektedir. Birçok lisans bölümünden mezun adayların başvuru yapabileceği zabıta alımı için özel başvuru şartları ve detayları haberimizde…

HANGİ BÖLÜM MEZUNLARI BAŞVURU YAPABİLİR?

Fatih Belediyesi bünyesine yapılacak olan zabıta memuru alımına başvuru yapabilmek için, Ekonomi, İktisat, İşletme, İşletme-Ekonomi, İstatistik, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, Muhasebe, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Pazarlama, Yerel Yönetimler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Maliye, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İletişim Fakültesi Lisans programlarının birinden mezun olmak gerekmektedir. Peki başvuru şartları neler?

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- Türk vatandaşı olmak

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

- Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

- İlan edilen unvanlar için son olarak mezun olunan okul itibariyle öğrenim şartlarını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2018 yılı KPSSP3 puan türünde Kamu Personel Seçme Sınavına girmiş ve belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak.

- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak.

- Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

- Yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlamasında bir sakınca bulunmamak.

- 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartların yanı sıra Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/A maddesinde yer alan özel şartlara göre, zabıta memuru kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER NELER?

Başvuru sırasında adaylardan istenilen belgeler şu şekildedir;

- Başvuru Formu, (Kurumumuzdan ya da www.fatih.bel.tr adresinden temin edilecektir.)

- Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı fotokopisi,

- Diploma veya Mezuniyet Belgesi fotokopisi,

- KPSS sonuç belgesinin çıktısı,

- Yabancı okul mezunları için denklik belgesi fotokopisi,

- Görevini devamlı olarak yapmaya engel durumu olmadığına dair beyan,

- 2 adet vesikalık fotoğraf (1 adedi forma yapıştırılacaktır),

- Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı,

- Giriş sınavına katılmak isteyenlerden istenilen belgelerin aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri tasdik edilebilir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Söz konusu ilana başvuru yapacak adayların, sözlü sınava katılabilmek için yukarıdaki belgeleri eksiksiz doldurmaları ve 05/11/2018 - 09/11/2018 tarihleri arasına kadar Fatih Belediyesi İnsan Kaynaklarına teslim etmeleri gerekmektedir. Başvurular şahsen yapılacak olup posta ve diğer şekillerde yapılan müracatlar kabul edilmeyecektir.

YORUMLAR 2
  • adaletsizlik! 5 yıl önce Şikayet Et
    Uluslar arasi, muhasebe vb. Bölümlere bak yahu. Saçma hemde çok saçma. Zabıta denetimci ise,denetimin yapıldığı yerlerin çoğunluğunu gıda kapsıyor ise, alınacak personelin çoğunluğunu GIDA MÜHENDİSİ ' nin oluşturması gerekir. Görevli olan zabıta denetim yapacak. Muhasebe defteri tutmayacak.
    Cevapla
  • isimsiz kahraman 5 yıl önce Şikayet Et
    sanki polis asker alıyor yaş boy şartı saçma
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri