KYK devlet bursu ve kredi başvuru tarihleri için kritik gün!

Milyonlarca öğrenci geçtiğimiz günlerde üniversite kayıtlarını tamamladı ve ders başı yaptı. Bununla birlikte KYK yurt süreci sona erdi ve özellikle maddi durumu olmayanlar devlet yurtlarına yerleşti. Şimdide gözler Kredi Yurtlar Kurumu burs başvurusuna çevrildi. Buna göre geçtiğimiz günlerde zam oranı belli olan devlet burs başvuru tarihleri haberimizin detayında...

 KYK devlet bursu ve kredi başvuru tarihleri için kritik gün!
KYK devlet bursu ve kredi başvuru tarihleri için kritik gün!
GİRİŞ 15.10.2018 09:49 GÜNCELLEME 15.10.2018 09:49

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvuruları için geri sayım başladı. 2018 - 2019 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte ders başı yapan üniversite öğrencileri gözünü geri ödemesiz burs ve kredilere çevirdi.

Bununla birlikte geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla birlikte burs maaşlarına zam yapıldı. 

 

Maddi durumu olmayan üniversite öğrencileri lisans bursu 470 TL'den 500 TL'ye , yüksek lisans bursu 940 TL'den 1000 TL'ye doktora burs 1410 TL'den 1500 TL'ye yükseldi.

PEKİ BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Aileleri merakla beklediği KYK devlet bursu başvuruları 15 Ekim pazartesi günü başlaması bekleniyor. Kurum tarafından resmi bir açıklama yapılmamasına karşın geçtiğimiz sene 16 Ekim pazartesi günü başlayan başvurular için bu tarih ön görülüyor.

Aşağıda bulunan bağlantıya tıklayarak internet üzerinden hızlı bir şekilde KYK burs başvurusu yapabilirsiniz.

2018 KYK burs başvurusu internet üzerinden nasıl yapılır?

AYLIK 250 TL VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURS İMKANI!

Üniversitelerin açılmasının ardından gözler burs verecek kurumlara çevrildi. Geçtiğimiz sene olduğu gibi bu senede birçok öğrenciye burs verecek olan  Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvurusu için tıklayınız

Bu sene Ortaöğrenim öğrencilerine aylık 60,00 TL, yükseköğrenim öğrencilerine aylık 250,00 TL Türkiye'deki eğitim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu yükseköğrenim öğrencilerine ise 500,00TL burs verilmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı