Kaşıkçı'nın nişanlısından çarpıcı açıklamalar

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluk binasına girdikten sonra ortadan kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 12.10.2018 11:31 GÜNCELLEME 12.10.2018 11:59
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Türk hükümetine güvendiğini söyleyen Cengiz, bu yaşananların siyasi kriz olmasının dışında insani kriz yönünün de olduğunu belirtti. 

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na 2 Ekim'de giden ve bir daha kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz konuştu. Kaşıkçı'nın kaybolduğu gün yaşananları anlatan Cengiz, “Tabi ki bir tedirginliği vardı ama kendisi de böyle bir şey olacağını asla tahmin etmiyordu” ifadelerini kullandı. Türk hükümetine güvendiğini söyleyen Cengiz, bu yaşananların siyasi kriz olmasının dışında insani kriz yönünün de olduğunu vurguladı. 



''SİYASİ KRİZ OLMASININ DIŞINDA BİR İNSANİ KRİZ YÖNÜ DE VAR''

Çok üzgün olduğunu belirten Cengiz sözlerine şöyle devam etti: 

''Hükümete güveniyorum. Türk hükümetine güveniyorum. Diplomasi diliyle konuşma devam ediyor. Gerçekten bu konularla ilgili beyanı nasıl vermek lazım onu da çok bilmiyorum. Çünkü siyasi kriz olmasının dışında bir insani kriz yönü de var. Cemal beyin siyasi kişiliğinin duruşunun sebep olduğu bu siyasi krizden önce insani bir kriz. Çünkü evlilik işlemlerini tamamlamak için Türkiye'ye gelmişti kendisi ve konsolosluğa gidip bu kağıdı alma sebebi de buydu. Ama yaşananları biliyorsunuz o gün bugündür kendisinden haber alamıyoruz.'' 

''TÜRKİYE'DE OLMASI, OLAYI DAHA ÇOK HASSAS HALE GETİRDİ''

 

 

Bu olayın Türkiye'de yaşanmasının durumu çok daha hassas hala getirdiğini söyleyen Cengiz, “Çok tedirginiz hepimiz her gün yeni bir haberle ulaşma umuduyla uyanıyoruz. Ben özellikle çünkü kendisinin en son dakikaya kadar yanında olan kişiydim. Ayrıca Türkiye'de olması da olayı çok daha hassas hale getiriyor” ifadelerini kullandı. 

''ASLA TAHMİN ETMİYORDU''

Hatice Cengiz, konsolosluğa giderken Kaşıkçı'nın tedirgin olup olmadığı şeklinde yöneltilen soruya ise ''Tabi ki bir tedirginliği vardı ama kendisi de böyle bir şey olacağını asla tahmin etmiyordu. Böyle bir şeyin olma ihtimali çok az diyordu. Yani bu bir konu olarak geçmemişti aramızda sadece ben gayriihtiyari ya da olağan dışı bir gelişme olması halinde nasıl davranmam gerektiğini sorduğumda böyle bir şeyin olacağını sanmıyorum pek ihtimal de vermiyorum demişti'' diye cevap verdi. 

''ÜLKESİ TARAFINDAN ARANMIYORDU AMA...''

Cengiz, “Burada çok fazla bunu dile getirmek doğru değil ama Yasin beyle yakın dostlardı, eski bir arkadaşıydı kendisinin. Yasin beyi aramamı söyledi. Bunu bir direktif şeklinde değil ama haberdar etme mahiyetinde. Tabi ki bir çekincesi vardı çünkü duruşu gereği, ülkesi tarafından aranmıyordu fakat açıklamaları bir rahatsızlık unsuruydu” dedi. 

YORUMLAR 28
  • osmanoğlu2023 5 yıl önce Şikayet Et
    veriler doğruise kadın çok bilmiş olduğundan ve doğru! yapılması gerekeni yapmadığından... acaba abd Türkiye ile Suud'un arasını açmak için komplomu kurdu? çünkü maktülün girmesiyle katil ekibin kısa sürede oraya intikal etmiş olması sanki herşey önceden planlanmış gibi..
    Cevapla
  • Kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadın iyi araştırılsın,gözüm tutmadı
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam 61 yaşında. Nişanlısı kac yaşında acaba
    Cevapla
  • Aspirin 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadına dikkat edilmelidir işin ortasında neden daha önce yetkililere bilgi vermedi
    Cevapla
  • nevzat 5 yıl önce Şikayet Et
    tedirginliği varsa neden acaba önceden polise haber vermedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti