Başkan Erdoğan'dan sert açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta'da toplu açılış töreninde halka hitap etti.

GİRİŞ 12.10.2018 14:56 GÜNCELLEME 12.10.2018 17:17
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Isparta'da toplu açılış töreninde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, terör örgütü YPG'nin Suriye'nin Münbiç kentinde çukur ve kanallar açması ile ilgili, "Şimdi de Münbiç'te kanallar açıyorlar. Bu ne demektir? 'Biz mezarı hazırladık, gelin defin merasimini yapın.' Oraya da girilecek" dedi.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun, 'Hastanelerde ameliyatlar durduruldu' iddiasına çok sert yanıt verdi, "Bay Kemal, hastanelerde tedaviler, ameliyatlar durdu mu gel de Isparta'nın şehir hastanesine bak. Yalan olur da böylesi olur mu. Bu nasıl vicdansızlıktır? Atıyorsun da dikkatli at. En güçlü olduğumuz yerden bizi vurmaya kalkıyorsun" diye konuştu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları; 

Isparta'da 24 Haziran'da ülkesine partisine milletin adamına sahip çıktı. Isparta sadece demokrasinin değil vefanın da şehri olduğunu gösterdi. 

 

 

24 Haziran'da ülkesine, devletine ve istikbaline sahip çıkan Isparta'nın tavrını yine ortaya koyacağına inanıyorum. Isparta'nın bizi mahcup etmeyeceğine inanıyorum. 

''GÜVENLİK KUVVETLERİMİZ TERÖR ÖRGÜTLERİNE KAN KUSTURUYOR''

Attığımız kararlı adımlar sayesinde Cerablus'tan El Bab'a, Afrin'den Irak'ın kuzeyine, Cudi'den Gabar'a, Tendürek'e kadar çok zor coğrafyalarda, güvenlik kuvvetlerimiz terör örgütlerine kan kusturuyor kan. Bu millete ihanet edenleri oralara bırakmayacağız. Bölücü terör örgütü tarihin en büyük hezimetini yaşıyor. Telsiz konuşmalarından bunları biliyoruz, duyuyoruz. 

''ORAYA DA GİRİLECEK''

Şimdi de Münbiç'te kanallar açıyorlar. Bu ne demektir  'Biz mezarı hazırladık, gelin defin merasimini yapın.' Oraya da girilecek. Bize söz verdiler, '90 günde burayı terk edeceğiz' dediler, terk etmediler. Gereği yapılacak.

MUHTARLARA UYARI

Muhtarlara sesleniyorum, bu vatan topraklarını satacak olursanız bu millet size hakkını helal etmez bizde size bunun hesabını sorarız. 

''TÜRK MİLLETİ OLARAK BÜYÜK BİR DESTANA İMZA ATTIK''

Bir dönem karanlık suikastlerle milletimizi karanlıklara sürüklemeye kalktılar. Hukuk koluyla darbeye kalkıştılar. Eli kanlı örgütleri üstümüze saldılar. Bozguna uğrattık. FETÖ eliyle ülkemize kast ettiler, bunu da püskürttük. 15 Temmuz gecesi sizlerle beraber bunların ağababalarına hayatlarının dersini verdik. Isparta'da 100 kilo altın, 5 milyon para bulundu. Bunlar Isparta'ya da böyle girmişler. Altın ve parayı buldu güvenlik güçlerimiz ve el koydu. Türk Milleti olarak büyük bir destana imza attık. 

''TAVİZ VERMEYECEĞİZ''

Her yolu deneyerek başaramayanlar bizi ekonomi üzerinden sınamaya kalktılar. Başarılı olamadılar. Aldığımız tedbirlerle iyileşmeyi hızlandırdık. Açıkları kapatıyor, reel sektörde çarkları hızlandıracak adımlar atıyoruz. Kalkınmadan, istihdamdan taviz vermediğimiz gibi, tasarruf ve bütçe disiplininden de taviz vermeyeceğiz. 

Emeklimizin, işçimizin, esnafımızın, engellimizin, dul, şehit yakınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Ekonomimizi büyütmeye devam edeceğiz. 2023 hedeflerimize kadar durup, dinlenmeyeceğiz.

''ONLAR ÖLÜLERİ BİLE REHİN ALDILAR''

Ana muhalefetin başındaki zat, Ispartalı onu iyi tanır. Eline almış bir paçavra, Meclis'te konuşuyor. Gazi'deki bir hastanede kağıt gitmiş, ameliyat yapılmayacak. Bunu duydunuz mu, gördünüz mü? Ben zaten onun ne mal olduğunu biliyorum. Onu ben SSK'nın başında olduğu zamandan tanırım. Nasıl çökerttiğini iyi bilirim. Benim jenerasyonum da onu çok iyi bilir. Onlar ölüleri bile rehin aldılar. Bunlar böyle adamlar.

''SEN BİTTİN, TÜKENDİN!''

Bay Kemal, hastanelerde tedaviler, ameliyatlar durdu mu gel de Isparta'nın şehir hastanesine bak. Yalan olur da böylesi olur mu. Bu nasıl vicdansızlıktır. Atıyorsun da dikkatli at. En güçlü olduğumuz yerden bizi vurmaya kalkıyorsun. Sen bittin, tükendin sen. Sana Mart 2019'da sana öyle bir ders verilecek ki belini doğrultamayacaksın. Ameliyatlar yasaklanmış, şu yalana bak ya. 

Senin zamanında röntgen için 8 ay sonraya randevu veriyorlardı. Ne konuşuyorsun?

''IMF KAPILARINDA BU ÜLKEYİ BEKLETENLER ŞİMDİ AHKAM KESİYOR''

Değerli kardeşlerim, elbette her dönemin vatanperverleri olduğu gibi böyle fırsatçıları da var. Şimdi Mart yerel seçimlerine iyi hazırlanacağız. Sadece Isparta değil, tüm Türkiye'de CHP ve Bay Kemal'e haddini iyi bildireceğiz. Telefon diplomasisine iyi çalışalım. Bay Kemal gibi bugünleri fırsata çevirmek isteyen simsarlar olabiliyor. 3 kuruş fazla kazanmak için yapıyorlar. Gerektiğinde canını ortaya koyan vatanperverler var, bir yanda da dolar kurunu siyasi ranta çeviren muhalefetimiz var. Acı sakız gibi milletin üstüne yapışan bir ana muhalefetimiz var. IMF kapılarında bu ülkeyi bekletenler şimdi ahkam kesiyorlar. Bize ekonomik bağımsızlık dersi vermeye çalışıyorlar. 

''TÜRKİYE GÜÇLENEREK ÇIKACAK, SÖZ VERİYORUM'' 

Bunların tarihi Mussoli'nin faşist rejimine, Almanya'daki nazilere selam veren, ABD bayrağı ile poz verenlerle doludur. Kimi zaman hamasetle, eline fırsat geçince de baskıyla bunları unutturabileceklerini sanıyorlar. Ana muhalefet partisi kendi geçmişi ile yüzleşene kadar ipliklerini ortaya çıkarmaya devam edeceğiz.

Bir kez daha belirtmek isterim ki, Türkiye buradan daha da güçlenerek çıkacaktır. Bunun sözünü veriyorum sizlere. Hatırlayın, 2002 Kasım'da ekonomimiz çökmüştü. 35 milyar dolar ihracattan, 165 milyar ihracat seviyesine getirdik. 2023 hedefleri, 2053, 2071 vizyonuna birlikte yürüyeceğiz. Şayet biz ana muhalefet gibi felaket tellallarına kulak versek 12 katrilyon yatırımı Isparta'ya yapabilir miydik? 

YORUMLAR 26
  • SADIK 5 yıl önce Şikayet Et
    Muhtarlığı kaldır Reis. Muhtarlar imamlara hayatı zehir ediyor. Amirlik taslayıp üste çıkmaya çalışıyor. İmamların etkisizliğinin nedeni yetkisizliktir. Zaten sembolik olan muhtarlık yetkilerini imamlara ver. Hem tasarruf edilir. Hem de kendine güveni gelen imam, halkı sözde cemaatlerin elinden kurtarır. Şimdi ne konuşsa suç...
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    K.K.nın yalanları algı operasyonlarının parçası ki. Bu yalanlarla halkı kandırma oy toplama derdinde. Geçenlerde Ssk da satıldı haberini konuşuyordu insanlar. Sosyal medyada böyle yalan yanlış bilgilerle insanları zehirleyip duruyorlar. Onlara göre ülke yaşanılmaz. K.K. ile yaşanır olacak:)) Bilmiyorlar ki Chp geldiğinde özerklik gündeme gelecek.
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    yazıları daha küçük yazın okuyamıyoz
    Cevapla
  • Xyz 5 yıl önce Şikayet Et
    Sonuna kadar yanındayız REİS...
    Cevapla
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi yargı kamu davası adına Kılıçdaroğlunu bu yalanlarindan dolayi neden hemen mahkum etmiyor. Yargımız kaplumbağa gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi