Türkiye'den Yunanistan'a sert uyarı

Güzelyurt Araştırma Sahası'nda çalışmalarına başlayan Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemisini taciz eden Yunan fırkateyni, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı unsurlar tarafından engellendi. Konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Türkiye'den Yunanistan'a sert uyarı
Türkiye'den Yunanistan'a sert uyarı
GİRİŞ 18.10.2018 19:13 GÜNCELLEME 18.10.2018 21:10
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından, "Yunanistan’a ikili ilişkilerin ve iyi komşuluk ilişkilerinin sürmesi adına hukuk dışı kurallara tevessül etmemesi ve bölgedeki gerilimi tırmandıracak her türlü girişimden uzak durmasını tavsiye ediyoruz" açıklaması yapıldı

Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Araştırma Gemisi Türkiye'nin Akdeniz’deki kıta sahanlığında bugün başlattığı sismik araştırma faaliyeti Yunanistan Deniz Kuvvetleri tarafından taciz edilmeye çalışıldı.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Söz konusu müdahale çabası Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Gemisine refakat eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza bağlı unsurlarımız tarafından yapılan manevralarla engellenmiştir. Türkiye’nin kendi münhasır ekonomik bölgesinde uluslararası hukuka uygun gerçekleştirdiği faaliyetlerin engellenmeye çalışılması uluslararası hukuk kurallarıyla hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır. Türkiye uluslararası hukuktan kaynaklı haklarını sonuna kadar savunmaya devam edecektir. Yunanistan’a ikili ilişkilerin ve iyi komşuluk ilişkilerinin sürmesi adına hukuk dışı kurallara tevessül etmemesi ve bölgedeki gerilimi tırmandıracak her türlü girişimden uzak durmasını tavsiye ediyoruz" denildi.

YORUMLAR 8
  • fusuy lubkam 5 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistanı kim desteklerse desteklesin Türkiye gözünü garartıp özlediği Osmanlı tokadını Yunanistana vurmaya başladı mı Yunanistanın yanında kimse kalmaz.
    Cevapla
  • aslan 5 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan israil misir abd ab yi arkasina almis her zaman oldugu gibi kasiniyor kasimadan bunlari asla rahat durmaz firsatci tek basina olsaydi sesi bile duyulmazdi dayilarina goveniyor kendine degil
    Cevapla
  • hüseyingazi 5 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim ne ilişkisinden bahsediyosunuz. biz onlara insan gözüyle baktıkça onlar dahada insan olmaktan çıkıyor . işgal etselerdi onların gemisini. yunanistan kendini bişey zannediyor. edirnedeki birliğimizi göndersek yunanistanı işgal eder.
    Cevapla
  • ccc 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya barış istiyorsa Türk'e biat etmek zorundadır.
    Cevapla
  • angaralı 5 yıl önce Şikayet Et
    tavsiye yetmez bunlara icraat istiyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti