Suudi Arabistan cinayeti kabul etti

Suudi Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk içinde yaşanan arbede neticesinde öldüğünü duyurdu. Suudi Arabistan, Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul konsolosluğunda hayatını kaybetmesiyle ilişkili 18 Suudi vatandaşının gözaltına alındığını açıkladı.

GİRİŞ 20.10.2018 01:16 GÜNCELLEME 20.10.2018 09:25
Bu Habere 235 Yorum Yapılmış

Suudi başsavcısı, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğu'ndaki bir münakaşa sırasında öldüğünü açıkladı.

İSTİHBARAT BAŞKAN YARDIMCISI GÖREVDEN ALINDI

Suudi Arabistan'da yayımlanan kraliyet kararnamesiyle, Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed Asiri görevden alındı.

18 SUUDİ TUTUKLANDI

Ayrıca 18 kişi tutuklandı ve en yetkili askeri personel görevden alındı.

"CEMAL KAŞIKÇI'NIN ÖLÜMÜNDE PARMAĞI OLAN HERKESTEN HESAP SORULACAK"

Suudi Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünde parmağı olan herkesten hesap sorulacağını ve adalete teslim edileceğini duyurdu.

BAKANLIK KOMİTESİ KURULACAK

Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkanlığının yeniden yapılandırılması için bakanlık komitesi kurulması kararlaştırıldı.

Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkanlığının yeniden yapılandırılması için kurulacak bakanlık komitesinin başında Prens Muhammed bin Selman olacak.

Suudi Arabistan, Türk yetkililerin, şaibeli isimlerle ilgili paylaştığı bilgilerin Kaşıkçı meselesinin aydınlatılmasına yardımcı olduğunu duyurdu.

ÜST DÜZEY 3 İSTİHBARATÇI GÖREVDEN ALINDI

Suudi Arabistan, üst düzey 3 istihbarat görevlisinin görevden alındığını açıkladı.

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Suudi Arabistan, Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetiminde Kaşıkçı soruşturmasında ortaya koyduğu üstün dayanışmayı değerli bulduğunu açıkladı.

Ayrıntılar geliyor...

 

 

YORUMLAR 235
  • Meta 5 yıl önce Şikayet Et
    Arabistan'da demokrasi olsa bu kıralı Arabistan'ın bir mahallesinde Muhtar adayı olsa vallahi hiç kimse oy vermez ?
    Cevapla
  • hasan yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    neyin arbedesi insanların beyniyle oynamayın KATİLSİNİZ O KADAR
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    kaşıkçıyı öldüren suudili kişiler yakalanmadan elini kolunu sallayıp gitmişler peki cesedi nolmuş bilmiyorlarmiş yalancı adiler
    Cevapla
  • Toprak Ayder 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizi bağlayan, bu cinayetin ülkemizde organize edilip planlanarak işlenmesi ( İşin içinde ABDnin oldugunu Suudi katillerin işi ağzına yüzüne bulaştırdığının bilinciyle) , Kral ve soyuna hiç bir şekilde güvenilmeyeceğinin teyit edilmiş olmasıdır. Bizim tek çekincemiz, Mekke ve Medinenin yönetim ve güvenliğinin bu katil ailenin yönetiminden kurtarılmasıdır. Arabistan halkı kendi kaderini bu ailenin ellerine bırakabilir veya yetti diyebilir. Yetti demek, düzenden çıkar sağlayan, ABDye raman, diğer arap ülkelerinin aynı tarzdaki yönetimlerine ve halklarına da, değişim ve dönüşümün kapılarını açacaktır.
    Cevapla
  • CTN 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu olay zalim ve musrik arap hanedanlığının sonunun başlangıcı olacaktir inşaallah. Kul örtse Allah ortmeyecektir bunun üstünü. Kanın kurtaracak Arabistani inşaallah CEMAL KAŞIKÇI.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir