11 akademisyen hakkında dava

‘Bu suça ortak olmayacağız!’ adlı PKK’ya destek içerikli bildiriye imza attan 11 sözde akademisyen hakkında daha iddianame hazırlandı. Şüpheliler ‘Terör Örgütü Propagandası Yapmak’ ile suçlanıyor.

11 akademisyen hakkında dava
11 akademisyen hakkında dava
GİRİŞ 22.10.2018 11:14 GÜNCELLEME 22.10.2018 11:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

11 Ocak 2016 tarihinde PKK terör örgütünün lehine hazırlanan 'Bu suça ortak olmayacağız!' adlı bildiriye imza atan 1128 sözde akademisyenden 11'i hakkında daha dava açıldı.

Haklarında iddianame düzenlenen şüpheliler şu şekilde: Bilgi Üniversitesi'nde görevli Hale Cihan B., İstanbul Üniversitesi'nde görevli Emine Sevgi Ç., Koç Üniversitesi'nde görevli şüpheli Ayşe Bilge Y., Galatasaray Üniversitesi'nde görevli Yasemin İ., Işık Üniversitesi'nde görevli Esin İ., İstanbul Üniversitesi'nde görevli Eylem Ö., Koç Üniversitesi'nde görevli şüpheli Didem P., Marmara Üniversitesi'nde görevli Baran Alp U., Özyeğin Üniversitesi'nde görevli şüpheli Zeliha H., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde görevli Gevher G., Yıldız Teknik Üniversitesi'nde görevli Didar Zeynep B…

PKK'YA YÖNELİK OPERASYONLAR DURDURULSUN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca şüpheliler hakkında ayrı ayrı hazırlanan iddianamelerde, şüphelerin imza attığı bildirinin esas amacının, PKK/KCK Terör Örgütü tarafından sözde 'öz yönetim' ilan edilen bölgelerde, güvenlik güçleri tarafından bölgelerin teröristlerden temizlenmesi ve bölge halkının huzur ve refahının sağlanması için yürütülen operasyonların durdurulması için kamuoyu oluşturmak olduğunun anlaşıldığı belirtildi.

TÜRKİYE'YE MEYDAN OKUDULAR

İddianamede, soruşturma kapsamında bildiriye imza atan şüphelilerin ifadelerinin alınmaya başlandığı süreçte, şüpheliler Esra Mungan, Kıvanç Ersoy, Muzaffer Kaya ve Meral Camcı tarafından basın açıklaması adı altında PKK Terör Örgütü Propagandası'na ısrarla devam edildiği belirtildi. Diğer şüphelilerin bildiri altındaki imzalarından vazgeçmelerini engellemek ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne halen meydan okuyabildiklerini göstermek maksadıyla 'Bildirimizin arkasındayız' şeklinde açıklama yaptıklarının da tespit edildiği kaydedildi.

TÜM ŞÜPHELİLER AYNI İFADEYİ VERDİ

11 şüphelinin ifadelerinin benzer olması dikkat çekti. Şüpheliler ifadelerinde; "Söz konusu metni ülkemizde barış içinde yaşama hakkının tesis edilmesi için imzaladım. Söz konusu metin düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamındadır ve suç oluşturmamaktadır. Tarafıma sorulan diğer sorular ise Anayasanın 25/2 maddesinde düzenlenen kimsenin düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanmayacağı yönündeki hükme açıkça aykırıdır. İsnat edilen suçlamayı kabul etmiyorum" dediler.

SORUMLU TÜRKİYE GİBİ GÖSTERİLDİ

İddianamede, bildirinin yayınlandığı döneme gelinen dönem ve bildirilerin yayınladığı dönem değerlendirildi. İddianamede bildiriye imza atan akademisyenlerin, PKK/KCK silahlı terör örgütünün sorumlusu ve faili olduğu şiddet olayları karşısında ulusal güvenliğini, toprak bütünlüğünü, kamu güvenliğini ve düzenini korumaya yönelik tedbirler alan Türkiye Cumhuriyeti'ni yaşanan olayların sorumlusu ve faili gibi lanse ederek örgütün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propagandasını yaptıklarının anlaşıldığı belirtildi.

11 AYRI İDDİANAME

Tüm şüpheliler hakkında 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçlaması kapsamında ceza istendi. Şüpheliler ilerleyen günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.

 

 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 4
  • leventk 5 yıl önce Şikayet Et
    hem bu ülkenin ekmeğini ye suyunu iç, hemde parçalamaya yok etmeye çalış, merhamet edilmemeli
    Cevapla
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    hayret; Kocaeli üniversitesi bunların yatağı gibi nasıl adı geçmemiş
    Cevapla
  • yozgatlı bahattin 5 yıl önce Şikayet Et
    ilhan varank o bir akademisyen vatanı için şehit olmuş bunlarda akademisyen ...bu devlette yiğit de var it de
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    atın bunları işten vatanına ihanet edene maaş vermeyin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'