Devlet Bahçeli tarafın tehdit edilen Bekir Bozdağ'a sahip çıkan Başkan Erdoğan, "Kimse için yol arkadaşımı feda edemem" dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın 'Öğrenci Andı'nın kaldırılmasına dair kararı iptal etmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

BEKİR BOZDAĞ: DANIŞTAY ANAYASAYI ÇİGNEDİ

Daha önce eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Danıştay kendisini yürtümenin yerine koyarak anayasayı çiğnemiştir" ifadelerine yer vermişti.

DEVLET BAHÇELİ: BEKİR BOZDAĞ'I UYARIYORUM

Devlet Bahçeli, Bekir Bozdağ'ın bu açıklaması sonrası şunları söylemişti: "Sayın Bekir Bozdağ Danıştay kararına çok bozulmuş, anayasa ve yasanın alenen çiğnendiğini söylemiş. İşine geldi mi yargıya saygıyı bekleyen, işine gelmedi mi yasa çiğnendi diyen Sayın Bozdağ ve onun gibi düşünenlerin hala çözülme süreci üslubuna müracaatları talihsizliktir.
Sayın Bozdağ Kürdüm, özgürüm diyebilir. Dilini tutan yoktur. Sus otur yerine diyen de yoktur. Buyursun, mizaç ve meşrebine müzahir değerlendirmesini yapsın. Türk milleti kendisini en güzel ve yüksek mevkilere taşımıştır. Ama kendisi Türk milletini düşürmeyi aklından geçirmesin.

Andımızı fıtrat ve köküne uygun okumak isteyen varsa kendi bilir. Ancak Türk milletinin Andına kimse karışmasın, hiç kimse ortalığı karıştırmasın.

PKK’lıyım, bölücüyüm, Kürdistan için çalışırım diyen varsa cezası bellidir, sonuçlarına katlanacaktır. Uyarıyorum, Sayın Bozdağ buna çok dikkat etsin. 81 ilde basın açıklaması yapan malum bir sendikanın başkanı da durum muhasebesi ve özeleştiriyi yapacak milliliği göstersin."

"KİMSE İÇİN YOL ARKADAŞIMI FEDA EDEMEM"

Grup toplantısında Bahçeli'nin bu sözlerine yanıt veren Başkan Erdoğan ise tepkisini dile getirdi. Erdoğan, "Kimse için yol arkadaşımı feda edemem" dedi:

"Ben ayrımcı değilim diyeceksin, yıllarca bakanlık yapmış arkadaşımıza bir taraftan hakaret bir taraftan tehdit savuracaksın. Benim bakanımın arkasında bizler varız. Doğrusu bakanımıza yönelik bu tehdidi ve hakareti gerçekten bir genel başkana yakıştıramadım. Bu çok üzücüydü. Buna yol arkadaşımı feda edemem. Benim arkadaşımın yakından uzaktan ırkçılıkla alakası yok. Kökeni Kürt olabilir, bu millete hizmet etme aşkını yaşamış bir arkadaşımızdır. Neden hedef saptırıyorsunuz. Bu bakanımızın şehrine ve ülkesine büyük hizmetler yaptığına şahidiz. Hiçbir arkadaşımızın tehdit edilmesine göz yumamayız. Bizim Türklükle bir sıkıntımız yok."

 

Yorumlar 34 Yorum Var
  • yüksel 24.10.2018 10:30
    Sayın Reis'le, Sayın Bahçeli gereksiz atışmaları bırakmalılar. Ülkeyi ekonomik ve kültürel anlamda kalkındırmanın yollarına bakmalılar. Gereksiz tartışmalara girmesinler.
  • fatih 24.10.2018 03:26
    Bahçeli oyuna gelme uyan unuttunmu meralin neler yaptığını.
  • didem 24.10.2018 01:54
    Kürt değilim ama Kürtlerin böyle her zaman her meselenin içine sokulması sanki ortada bir sorun ve ayrım varmış gibi insanların konuşması beni çok üzüyor.İnsanlar hala çok cahil ve Kürt Türk ayrımı yapıyor.
  • Tugay 24.10.2018 00:01
    Mhp bu ülkede bitmez.. bu böyle biline
  • Kadir 23.10.2018 23:56
    Izmir'de bi selam gönder bekir Bozdağ
Daha fazla yorum görüntüle