Erdoğan'ın açıklamaları sonrası ABD'den ilk adım

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, "(CIA Direktörü) Delilleri inceliyor. Bütün gerçekler elimizde olduktan sonra Başkan Donald Trump, Amerikan halkının değerlerini ve önemli ulusal çıkarlarımızı göz önünde bulundurarak bir karar verecek." dedi.

GİRİŞ 23.10.2018 18:53 GÜNCELLEME 24.10.2018 09:42
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Gina Haspel'in, Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili soruşturma bağlamında temaslarda bulunmak üzere Türkiye'de olduğunu belirterek, "Delilleri inceliyor. Bütün gerçekler elimizde olduktan sonra Başkan Donald Trump, Amerikan halkının değerlerini ve önemli ulusal çıkarlarımızı göz önünde bulundurarak bir karar verecek." dedi.

Pence, gazeteci Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

 

 

Kaşıkçı'nın öldürülmesini, "özgür ve bağımsız basına bir saldırı" sözleriyle tanımlayan Pence, Başkan Donald Trump yönetiminin bu olayın takipçisi olacağını belirtti.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINI DEĞERLENDİRDİ

Öte yandan Pence, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin yaptığı konuşmaya da değinerek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sabah yaptığı konuşmadaki, bu vahşi cinayetin önceden planlandığı yönündeki sözleri, Suudi rejiminin daha önceki değerlendirmeleriyle tamamen çelişiyor." dedi.

Pence, "ABD, bu barbarca olayın faillerinin sorumlu tutulması için mücadele edecektir." sözlerini kaydetti.

Kaşıkçı olayı

Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın "konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü" açıklamıştı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Suudi Arabistan Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma sonunda, Cemal Kaşıkçı'nın, İstanbul Başkonsolosluğuna geldiği sırada burada bulunan "başka Suudi vatandaşlarla tartışmaya başladığı, tartışmanın arbedeye dönüştüğü ve bunun sonucunda Kaşıkçı'nın hayatını kaybettiği" ileri sürülmüştü.

YORUMLAR 14
  • Kader 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu işi amerika yaptı bu olaydan bir hafta önce selmani tehtid edip haraç istemişti biz sizi koruyoruz diye selman da bizim korumaya ihtiyacımız yok deyip rest çekmişti şimdi bu olayla amerika selmani kucağına aldı selman haraç verecek mecbur artık kaç milyar dolar isterlerse
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD ile hiç bir bilgi paylaşmayın. Bunlar buradan aldıkları bilgileri cinayeti aydınlatmak için değil günü geldiğinde bir şekilde bize karşı kullanırlar.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Madem bu kadar ilgililer CIA direktörüne kadar gönderiyorlar bizimkiler Fetöcülerin kumpaslarını ve cinayetlerini hemen gündeme alsınlar hazır onların medyası bu işi iç çekişmeleri için kullanıyorken bizde ellerindeki bize karşı suç işleyen katilleri yargıya açtıralım. Hatta davayı birbirleri ile bağlayalım acil. Yoksa onların medyası bunu karartıyor eğer yardım etmeyeceklerse en azından çeneleri kapanır.
    Cevapla
  • melodi 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin çıkarları insanlığın üstünde hiç bir değere önem verdikleri yok!
    Cevapla
  • Ecdad 5 yıl önce Şikayet Et
    Suudi arabistan Turkiyede cinayet işliyor... CIA araştırmaya geliyor eeeee ??? Objektif araştırma olacağı ne malum ... sonuç bence kaşıkçı ayağı kaydı düştü...kafayı çarptı 3 bölündü...diye rapor çıkar... veya " Turkiye kaşıkiciya zehir içleri, konsolosluğa yolladı...orada öldu" diye rapor çıkar:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!