Erdoğan'ın sözleri ABD basınında!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili yaptığı açıklama, ABD basınında geniş yer buldu.

GİRİŞ 24.10.2018 00:01 GÜNCELLEME 24.10.2018 09:18
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Kaşıkçı'nın yazarları arasında bulunduğu Washington Post gazetesi ana sayfasında Erdoğan'ın konuşmasına geniş bölüm ayırarak, "Türkiye Cumhurbaşkanı, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin planlı olduğunu söyledi ve Suudi şüphelilerin iadesini istedi" başlığını kullandı.

"ERDOĞAN'IN KONUŞMASI, SUUDİ ARABİSTAN'IN 'ARBEDE' İDDİASINI YALANLADI"

Haberde, "Erdoğan'ın konuşması, Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı'nın konsoloslukta çıkan bir arbede sonucu öldüğü açıklamasını yalanladı." değerlendirmesinde bulunuldu. 

 

"ERDOĞAN, SUUDİLERİN CİNAYETİ PLANLADIĞINI SÖYLEDİ"

Kaşıkçı olayını ilk günden bu yana yakından takip eden New York Times gazetesi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını, "Erdoğan, Suudilerin Kaşıkçı'nın Türkiye'de öldürülmesini planladığını söyledi." başlığıyla verdi.

"ERDOĞAN'IN KONUŞMASI ULUSLARARASI BİR COŞKU UYANDIRDI"

Erdoğan'ın yeni birtakım detaylar sunduğuna ve daha önce medyaya sızan iddiaları onayladığına işaret edilen haberde, "Erdoğan'ın bu davanın peşini bırakmaya niyeti olmadığını gösteren bu konuşma, uluslararası bir coşku uyandırdı." ifadesi kullanıldı.

AP, ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ SIK SIK FLAŞ GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması esnasında belirli ifadelerini flaş veren Associated Press (AP) haber ajansı da konuşmanın videosunu ve geniş bir özetini servis etti.

CNN, İNTERNET SİTESİNDEN CANLI AKTARDI

CNN yayın kuruluşu da Erdoğan'ın konuşması sırasında sitesinde anlık güncellemeler verdi.

ERDOĞAN'IN KAŞIKÇI OLAYINI ELE ALMA ŞEKLİNE DİKKAT ÇEKTİLER

Amerikalı basın kuruluşları genel olarak, Erdoğan ve Türkiye'nin Kaşıkçı olayını ele alma şeklinin ve "Suudi Arabistan'ı köşeye sıkıştırma politikasının" başarıya ulaştığını yazdı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 24
  • FATİH 5 yıl önce Şikayet Et
    Sudiarabistanda idam var eğer kral bu işin içinde yoksa bu 18 kişiyi idam etsin ki kamaoynunun vijdanen rahat etsin yok yapamiyorsa demeki işin içinde hepsinin elleri vardır hiç kimse sağa sola kıvırmasın
    Cevapla
  • TÜRKİYEM 5 yıl önce Şikayet Et
    Yürü be reissss..
    Cevapla
  • Yavuz Selim han 5 yıl önce Şikayet Et
    Siyonist,evanjelist ,iperyalistler ve uşağı Selman Türkiyeyi av zanettiler ava giderken avlandılar,kurdukları bomba ellerinde patladı.
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Tuzak kurmak istediler tuzağa düştüler
    Cevapla
  • akıl fikir 5 yıl önce Şikayet Et
    azıcık aklı olan, biraz düşünen herkes bunun planlı olduğunu anlar. s.arabistandan aynı gün 15 kişi gelecek ve cinayeti işledikten sonra aynen geri döneceksin. bunda anlaşılmayacak ne var? erdoğan söyleyince anlamış koskoca abd ve basını?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!