Tarla süren traktör, obruğa düştü

Konya'nın Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesi'nde traktörle tarla sürerken, yaklaşık 10 metre çapınra, 2 metre derinliğinde yer altı sularının çekilip, toprağın göçmesiyle meydana gelen obruk oluştu. Toprağın çökmesiyle bir kısmı obruğa düşen traktör, çekici yardımıyla kurtarıldı.

Tarla süren traktör, obruğa düştü
Tarla süren traktör, obruğa düştü
GİRİŞ 30.10.2018 19:14 GÜNCELLEME 30.10.2018 19:14
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Obruk, Konya kent merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta yer alan merkez Karatay ilçesine bağlı eskiden belde statüsünde olan İsmil Mahallesi'nde oluştu.

 Hacı Carı ve kardeşi Fahri Carı  buğday tarlasından yeniden ekim yapmak için bugün traktörle tarlasını sürdüğü sırada, toprak aniden çöktü.

Traktörün büyük bir kısmı da yaklaşık 10 metre çapında, 2 metre derinliğinde obruğun içinde kaldı.

Şans eseri can kaybı ve yaralanan olmadı. İki kardeş daha sonra mahalle muhtar azası Hasan Akın'ı telefonla arayıp yardım istedi. Traktör çekici yardımıyla kurtarıldı.

İsmil Mahallesi'nde ilk kez obruk oluştuğunu belirten Hasan Akın, "Çiftçi arkadaşlar obruk oluşunca beni aradı. Tarlaya geldiğimde traktör yaklaşık 2-3 metre derinliği olan obruğa düşmüş vaziyetteydi. Çekiciyle obruktan traktörü kurtardık. Obruklar Karapınar'da oluyordu ama bizim burada hiç rastlamamıştık." dedi.  

KARAPINAR'A YAKIN 

Bugün obruğun oluştuğu İsmil Mahallesi ise irili- ufaklı 320 civarında obruk oluşan Karapınar ilçesine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Karapınar da ise son üç ayda 4 adet obruk oluşmuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Egeli 5 yıl önce Şikayet Et
    Yahu o kocama deligi görmedin mi?
    Cevapla
  • Aydinli 5 yıl önce Şikayet Et
    Hemseri konya orasi normal
    Cevapla
  • 72vtdş 5 yıl önce Şikayet Et
    Ağaç ağaç ağaç. Ağaç dik yağmur çeker obruklar dolar yer altındakiler de dolar. Binlerce dönumde 1 ağaç yok en azından 10-50 metrede bir ağaç dikin özellikle kuru meyve ağaçları dikin ilk 2 yılda su ister sonrası istemez
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hep plansız programsız bilgisiz sulamanın eseri. Hadi bakalım hayırlısı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri