Ümraniye'deki göçükten ikinci acı haber!

Ümraniye yaşanan göçükte, güvenlik görevlisi Güray Halat'ın cansız bedeni toprak altından çıkarıldı. Güray Halat'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Göçükte ilk olarak sabah Mehmet Altun'un cenazesi çıkarılmıştı.

GİRİŞ 02.11.2018 13:55 GÜNCELLEME 02.11.2018 17:32
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Parseller Mahallesi Kesikkaya Caddesi'nde büyük bir gürültüyle çöküntü oldu.  Dudullu-Bostancı Metro Hattı şantiyesinin yanındaki yolda yaşanan göçük sonrası 10 metre çapında, 7-8 metre derinliğinde çukur açıldı. 



Çöküntünün meydana geldiği yerin yanında bulunan siteye ait güvenlik kulübesi ile şantiyeye ait konteyner de göçükte kaldı. 



ACI HABER GELDİ

Kulübenin içinde 2 kişinin bulunduğunun söylenmesi üzerine arama kurtarma çalışmasına başlandı. Drone ile havadan görüntülenen göçük alanında itfaiye, polis ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Göçük altında kalan görevlilerden birinin cansız bedenine ulaşıldı. Çevredeki binaların tedbir amaçlı tahliye edildiği olay yerinde, 112 Acil Servis ekibi de hazır bekletildi. Ümraniye'deki göçükte Güray Halat'ın cesedine ulaşıldı.

BELEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNDE

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da olay yerine gelerek  incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.



DOĞALGAZ KESİLDİ

Öte yandan, çevreye doğalgaz kokusu yayılması üzerine vatandaşlar sokağa döküldü. Olay yerine çağrılan doğalgaz ekipleri caddedeki gaz akışını kesti. 

 

İBB'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada ise çökmenin, Dudullu-Bostancı Metro Hattı'nın Parseller İstasyonu ile Depo Sahası arasındaki tünel imalatlarının, istasyon tarafındaki son genişletme etabında meydana geldiği bildirildi. 

İstasyon kazı destek sisteminde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı duyurulan açıklamada, "Çöken kısım istasyon dışında; yol altında, site önünde yer almakta olup siteye ait güvenlik kulübesi oluşan boşluğa düşmüştür. Alınan ilk bilgilerde güvenlik kulübesi içerisinde 2 kişinin bulunduğu ifade edilmiş olup kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir." bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, İBB raylı sistemler, AKOM, itfaiye, yol bakım, İSKİ, zabıta, 153 Yerinde Çözüm ekiplerinin 10 araç ve iş makinesi, 38 personel ile olay yerinde çalışmalarını sürdürdüğü aktarıldı. 

Çalışmalar sırasında çevredeki bina ve yol ölçümlerinin düzenli olarak kontrol edildiği belirtilen açıklamada, "Yapılan kontrollerde olay öncesinde herhangi bir deformasyon gözlenmemiştir. Çevredeki 3 bina tedbir amaçlı boşaltılmıştır. Meydana gelen çökmenin zemin altında oluşan boşluktan kaynaklanabileceği tahmin edilmektedir." ifadelerine yer verildi. 

MEVLÜT UYSAL'DAN AÇIKLAMA

İBB Başkanı Mevlüt Uysal konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu; 

Ayrıntıları teknik inceleme yapılınca ortaya çıkacak. Makas değiştirme alanında bir genişleme çalışması yaparken göçük olmuş. Tünelle üst grup arası yaklaşık 17 metre. Bu arada ayrı bir boşluk oluşmuş olabilir. Teknik inceleme yapılınca kamuoyuyla paylaşılacak. Burada ani bir hareketlilik olmuş Bunun nedeni ortaya çıkarılmalı. Şuanda dinamit patlatılacak bir durum söz konusu değil. 

Dün gece 01:20 civarlarında bu olay oldu. Çok ani bir çökme. Sebebine bakılıyor. Zeminin hareketlerinden kaynaklı olabilir. O saatten sonra bütün ekibimiz seferber oldu çalışmaya devam ediyorlar. Arkadaşlarımızın ailelerine başsağlığı diliyorum. 

İhmal varsa gerekli işlemler yapılacaktır. Biz artık bu iki kardeşimizden birinin naaşına ulaşıldı diğerinin naaşına da ulaşılmak üzere. Sorumluları varsa gereği yapılacaktır. 

Yan taraftaki tahliye edilen binalar ile ilgili çalışmalar yapılacak. Akşama kadar durum belli olacak, teknik olarak bir sıkıntı varsa o binalar boşaltılacak. Ancak şuan öyle bir durum yok. Ailelerimizin yanındayız onların tedbirini alıyoruz. 

Göçükte hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Günay Halat

 

Göçükte hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Mehmet Altun

YORUMLAR 16
  • 43... 5 yıl önce Şikayet Et
    Ölüm okadar yakin ki hiç beklenmedik anda ,hayatının baharında geliveriyor, hergün sayısız ölüm haberleri gördüğümüz halde,sanki bize gelmiyecekmiş gibi yaşiyoruz,Allah Rahmet eylesin ,sevenlerine sabir versin
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah CC Rahmet eylesin Mekanları cennet olsun, yakınlarına sabırlar ihsan etsin.
    Cevapla
  • Katip 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu metroyu kazmadan yapamazlar mı sanki
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Ecel nasıl yakalıyor insanı , ibretlik valla. Kulübede otururken biranda çöküyorsun . Allah rahmet etsin.
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Belediye baskanlarına rica ediyorum. Araba sayısı insandan faza artıyor yolları daraltmayın. Park yeri sorunu var zaten. Yeni binalara alta otopark mecburiyeti getirin evler dahil. Altyapısı olmayan memlekette yer altından metro yapılması diger binalara zarar verebilir. Zira, suyun cekilmesi gerekir. basit
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu