Türkiye'den çok kritik 'Cemal Kaşıkçı' açıklaması!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili, ''Elimizde bazı deliller var. Bunları henüz kamuoyu ile paylaşmadık.'' dedi.

Türkiye'den çok kritik 'Cemal Kaşıkçı' açıklaması!
Türkiye'den çok kritik 'Cemal Kaşıkçı' açıklaması!
GİRİŞ 06.11.2018 10:48 GÜNCELLEME 06.11.2018 11:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kaşıkçı cinayetine ilişkin bazı delillerin ellerinde olduğunu belirterek "Henüz kamu ile paylaşmadığımız başka deliller var" açıklamasında bulundu.

 

 

Bakan Çavuşoğlu Japonya ziyareti kapsamında başkent Tokyo'daki Ulusal Basın Kulübü'nde basın mensupları ile bir araya gelerek sorularını yanıtladı. 

Çavuşoğlu, Japon gazeteci Jumpei Yasuda'nın vatanına dönmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Rehine olarak tutulması 3 yıldan fazla sürdü. O zamandan beri Türkiye elinden gelenin en iyisini yaptı." dedi. 

Japon tarafının konuyu bildirmesi üzerine Türkiye'nin gerekenleri yapmaya başladığını kaydeden Çavuşoğlu, "Bildiğim kadarıyla hiçbir fidye ödenmedi. Japonya da asla böyle bir girişimde bulunmadı. Biz de Türkiye olarak herhangi bir vatandaşı kurtarmak için fidye ödemedik.”diye konuştu. 

''İSTANBUL'A GELEREK KAŞIKÇI'YI ÖLDÜREN 15 KİŞİ TALİMATI KİMDEN ALDI?'' 

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine yönelik soruşturmanın devam ettiğini kaydeden Çavuşoğlu, Suudi Arabistan'ın ortak çalışma grubu önerdiğini ve Türkiye'nin bunu kabul ettiğini söyleyerek, ''Ama bu çalışma grubu sonuç odaklı olmalı. Şu açıktır ki İstanbul'a gelerek Kaşıkçı’yı öldüren 15 kişi talimatı kimden aldı? Bu talimatı kimin verdiğini anlamamız lazım'' dedi. 

Çavuşoğlu, Türkiye’nin, Kaşıkçı’nın öldürülmesi için kimin talimat verdiği konusundaki sorularına Suudi Arabistan’dan cevap alamadığını belirterek, ''Kaşıkçı'nın cesedine ne olduğunu bulmanın ve bunu bize söylemesinin Suudi Arabistan’ın sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu 15 kişi hala Suudi Arabistan'da'' diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile ilgili olarak Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile telefonda iki kez görüştüğünü anımsatan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kral Selman’ın birinin öldürülmesi talimatını verecek birisi olmadığını bildiğini dile getirdi. 

Çavuşoğlu, Kaşıkçı cinayetine ilişkin bazı delillerin ellerinde olduğunu belirterek, "Bazı delillerimiz var. Bunların bazılarını kamuyla paylaştık. Bu delilleri ayrıca Suudi tarafıyla da paylaştık. Henüz kamu ile paylaşmadığımız başka deliller de var. Bu delilleri görmek isteyen ülkelere de bu fırsatı verdik. Bu soruşturmadan sonra delilleri nihayete erdirdiğimizden emin olduğumuzda, onları kamuyla paylaşmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kaşıkçı’nın öldürülmesi talimatı veren kişinin Kral Selman olmadığından emin olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, ''Türkiye'ye gelen bu 15 kişi, kendi kendine gelmedi, talimat aldılar. Talimat ve izin almadan 15 kişi Suudi Arabistan’dan bir Suudi vatandaşını öldürmek için gelemez.'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 4
  • .... 5 yıl önce Şikayet Et
    kim olacak a b d haydutları başka kim olabilir
    Cevapla
  • zeki yaprak 5 yıl önce Şikayet Et
    34 gün boyunca bir kral bu vahşeti aydınlatmıyorsa bu kralı masum gösterecek ifadeler kullanmak ne kadar doğru
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    ceset nerde emri veren kim bunlar ortaya çıkmadan olmaz uluslarası ceza mahkemesi işi ele alsın
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Prensin bu işin başı olduğunu açıkça gösteren deliller var demek ki elimizde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti