İDDEF’ten Gine’de aşevi hizmeti

İDDEF’in Gine’nin başkenti Konakri’de başlattığı aşevi projesi ile günde yüzlerce kişi sıcak yemek yiyor.

İDDEF’ten Gine’de aşevi hizmeti
İDDEF’ten Gine’de aşevi hizmeti
GİRİŞ 07.11.2018 10:48 GÜNCELLEME 07.11.2018 16:30

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) tarafından Batı Afrika’nın en fakir ülkelerinden Gine'nin başkenti Konakri'de inşa edilen Mahmud Ustaosmanoğlu Külliyesi’nde ikinci etap çalışmaları kapsamında aşevi hizmet vermeye başladı.

 

 

Yüzlerce kişiye Sıcak Yemek

Federasyondan yapılan yazılı açıklamada faaliyete geçen 250 m2 büyüklüğündeki aşevinin günlük 3 bin kişi kapasiteli olduğu ifade edilirken, külliye içerisindeki İslami İlimler İhtisas Merkezi’nde eğitim gören 500 öğrencinin, hocaların ve ihtiyaç sahibi Ginelilerin her gün sıcak yemek yediği belirtildi.

 

 

Aşevi Projesiyle Yoksullar Doyuyor

Açıklamada, hayırseverlerin, aşevi projesine bir yoksulu doyurabilmek için günlük 10 TL bağışlayabileceği ifade edilirken "www.iddef.org" internet sitesi üzerinden, ilgili hesap numaralarına EFT/havale yoluyla ya da federasyonun "0212 6210065" numaralı telefon numarasından detaylı bilgi alarak destekte bulunabileceği kaydedildi.

Yetersiz Beslenme Oranı Çok Yüksek

Gine, Afrika ülkeleri içerisinde yetersiz beslenme oranının en yüksek olduğu ülkelerden biriyken, ekonomi, sağlık sorunları, fakirlik gibi nedenlerden dolayı güvenilir gıda ve sıcak yemeğe zor ulaşılıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!