Başkan Erdoğan: Bakanımızla görüştüm açıyoruz!

Başkan Erdoğan 2018-2019 akademik açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 07.11.2018 13:01 GÜNCELLEME 07.11.2018 14:00
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan, Aralık ayında Ankara Bilkent'teki şehir hastanesinin açılacağını açıkladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

 

 

"Hastanelerde ölülerin rehin kaldığı dönemleri çok iyi biliriz. Devlet hastaneleri 40 yamalı bohça gibi hizmet veriyordu. Vatandaşlarımızın tamamını sağlık sigortası kapsamına aldık. 40 yamalı bohça misali hizmet veren hastaneleri, üniversiteler, özel ve devlet olarak 3 başlığa indirdik. Vatandaşlarımız hangisine gitmek isterse gidiyor, işlemini yaptırıyor. Özel hastanelere fark ödeniyor ama eskisi gibi ocaklara ateş düşüren fiyatlar değil."

ANKARA BİLKENT'TEKİ ŞEHİR HASTENESİ AÇILIYOR

"Doğu'da, Güneydoğu'da hastalarımızın kızaklarla çekildiğini görüyorduk. Şimdi paletli ambulanslarla hizmet veriyoruz. Şehir hastaneleri sağlık hizmetlerindeki reformların zirvesi... Sağlık Bakanı'mla az önce konuştum. Bilkent Şehir Hastanesi'de tamamlanmış. Ankara Bilkent'teki şehir hastanemizi aralık ayında açacağız."

"SAVUNMA SANAYİİ KADAR KRİTİK"

"Türkiye'nin sağlık alanında da hızlı bir millileşmeye, yerlileşmeye ihtiyacı var. Ülkemiz ilaç ve tıbbi malzeme konusunda dışa bağımlı. Bundan kurtulmamız lazım. Uluslararası camiadan ülkemizde ortak üretime girilebilecek marka ve firmaları davet ediyoruz. İlaç ve tıbbi malzeme sektörü dünyada öylesine tekelleşmiş durumdaki bu zinciri kırıp milli altyapıyı oluşturmamız gerekiyor. Kendi bilim insanlarımızın, kurumlarımızın, firmalarımızın çalışmalarına yeteri kadar destek verilmediğini görüyorum. Bakanlığımızı, üniversitelerimizi bir kez daha ikaz ediyorum; sağlıkta millileşme hamlemize hiçbir bahaneye sığınmadan, komplekse düşmeden destek verilmeli. Bu konuyu en az savunma sanayimiz kadar kritik ve önemli görüyoruz"

YORUMLAR 31
  • huso 5 yıl önce Şikayet Et
    tıbbi cihaz ve kullandıkları kimyasal lar için proje arge ve üretim için en az 10 yıllık süreçler gereklidir.. her bir test için kullanılacak kimyasalların denenmesi insan sağlığı için kullanılabilecek gerekli çalışma ve onay alma süreleri bile en az on yıllar alır ..çok geç kaldık vesselam ..en iyisi paraya kıyıp bu işleri hali hazırda yapan firmaları patent ve teknolojileri ile satın alıp milli bir isim verip devam etmek daha karlı ve olur hem de en fazla beş yıl içinde tüm hastanelerimizde kullanılabilir hale gelir.. Ki rekabet etmek zorunda olacağıda bir çok yabancı marka olacaktır..
    Cevapla
  • Üretelim 5 yıl önce Şikayet Et
    Savunma sanayimiz gibi ilaçlarımızı ve tıbbı cihazlarımızı da milli yerli üretelim İnşallah.
    Cevapla
  • Gelecek 5 yıl önce Şikayet Et
    Milli yöneticimiz,milli başkanımız ,senden rabbim razı olsun.ilk okuldan üniversiteye kadar proje çalışmaları var.inşaallah ülkemizin devletimizin geleceği çok güzel olacaktır.
    Cevapla
  • Özel 5 yıl önce Şikayet Et
    Özel hastanelerde acil de ücret alınıyor hani ücretsiz di
    Cevapla
  • ABD 5 yıl önce Şikayet Et
    acil ler acil hastalar için acil hastalardan ücret alınmıyor acil leri polikilinik gibi kullanıesan ücretli
    Cevapla
  • Yakup 5 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım geç bile kalındı hızlı olmamız lazım bu tekeli kırıp tüm ümmeti ilaçla bulusturmaliyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı