10 Kasım programında bugün neler var? Anıtkabir bugün saat kaça kadar açık?

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için 10 Kasım (bugün) Ülke genelinde ulusal yas tutulmaktadır. Peki Ankara Çankaya’da bulunan Anıtkabir saat kaça kadar açık? Anıtkabir 10 Kasım programında bugün neler var?

10 Kasım programında bugün neler var? Anıtkabir bugün saat kaça kadar açık?
10 Kasım programında bugün neler var? Anıtkabir bugün saat kaça kadar açık?
GİRİŞ 10.11.2018 17:38 GÜNCELLEME 10.11.2018 17:38

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 günü saat 09.05’te yaşamını yitirmiştir. Her 10 Kasım günü saat 09.05’te Mustafa Kemal Atatürk saygı ve özlemle anılmaktadır. 4 Ağustos 1981 tarihli ve 8/3456 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe giren Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliği ve 3 Mart 1982 tarihli ve 8/4400 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Törenler Yönetmeliği ile 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü düzenlenmiştir. Anıtkabir her 10 Kasım’da olduğu gibi bugün de yoğun ziyaretçi ağırlayacak. Peki bugün Anıtkabir’de neler yapılacak? Anıtkabir bugün saat kaça kadar açık olacak?

ANITKABİR BUGÜN SAAT KAÇA KADAR AÇIK?

TSK’nın resmi sitesinde yer alan bilgilere göre, Anıtkabir;

 

 

1 Kasım - 31 Ocak tarihlerinde saat 09:00 – 16:00 saat aralığında ziyaretçilere açık ancak saat aralığı 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs ve 10 Kasım gibi Türk tarihinin önemli günlerinden değişiklik gösterebiliyor.

Anıtkabir Saat Kaçta Kapanıyor?

10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü, Kurtuluş Savaşı’nın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için her yıl tutulan ulusal yastır. Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938 günü saat 09.05’te yaşamını yitirmiştir. Bundan sonra her 10 Kasım günü saat 09.05’te Mustafa Kemal Atatürk saygıyla anılmaktadır.

10 Kasım / Atatürk

10 KASIM PROGRAMINDA NELER VAR?

Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 80. yılı nedeniyle yarın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla saat 09.05'te Anıtkabir'de "Çelenk Koyma Töreni", Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Anma Töreni" düzenlenecek.

Saat 09.30'da ise Atatürk Kültür Merkezi (AKM) hipodrom alanında "10 Kasım Ata'yı Anma Atletizm Yarışmaları" yapılacak. Buna göre, söz konusu programlar ile ilgili olarak, yarın saat 06.00'dan itibaren, Kazım Karabekir Caddesi (İstanbul Caddesi kesişimi ile Anadolu Meydanı arası) ile açılan tüm cadde ve sokaklar, Ulaştırma Kavşağı ve yan varyantları (üst geçit hariç), Celal Bayar Bulvarı'ndan Kazım Karabekir Caddesi'ne giriş yan varyantları, GMK Bulvarı (15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı ile Anadolu Meydanı arası) ile açılan tüm cadde ve sokaklar, Dögol Caddesi (Beşevler Kavşağı ile Anadolu Meydanı arası) ile açılan tüm cadde ve sokaklar, Anıt Caddesi ile açılan tüm cadde ve sokaklar, Gençlik Caddesi ile açılan tüm cadde ve sokaklar, Spor Park Caddesi ile açılan tüm cadde ve sokaklar, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi ile açılan tüm cadde ve sokaklar, Akdeniz Caddesi (Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi kesişimi ile Gençlik Caddesi kesişimi arası) ile açılan tüm cadde ve sokaklar çift yönlü olarak programlar sona erene kadar araç trafiğine kapatılacak.

DEVLET ERKANI ANITKABİR'DE

Anıtkabir'deki tören, saat 08.45'te devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürüyüşüyle başladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kortejde, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yüksek yargı organlarının başkanları, kuvvet komutanları, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kırmızı beyaz karanfillerden oluşan ay yıldızlı çelengi, Atatürk'ün mozolesine bıraktı. Atatürk'ün 80 yıl önce vefat ettiği saat olan 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Saygı duruşu sırasında gönderdeki Türk bayrağı yarıya indirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deftere şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, İstiklal Harbimizin Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu olan şahsınızı vefatınızın 80. yıl dönümünde bir kez daha rahmetle anıyoruz.

Zatıalinizin ve aziz şehitlerimizin emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni, dahili ve harici bedhahların saldırılarına rağmen, dünyanın en güçlü ve müreffeh devletlerinden biri yapma yolunda kararlılıkla yürüyoruz.

Cumhuriyetimizin 95. seneidevriyesinde açılışını yaptığımız İstanbul Havalimanı, milletimizin en son gurur abidesi olarak tarihe nakşolmuştur. Ruhun şad olsun."

ZİYARETE AÇILDI

Tören dolayısıyla Anıtkabir çevresinde yoğun güvenlik önlemi alınırken, törende "dronesavar" olarak bilinen silahı taşıyan Cumhurbaşkanlığı korumaları da dikkati çekti.

Devlet töreninin ardından Anıtkabir, halkın ziyaretine açıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor