KHK ile ihraç edilen doktorlarla ilgili karar!

KHK ile ihraç edilen doktorlarla ilgili 5. madde, TBMM Genel Kurulu'nda alınan kararla değiştirildi. Buna göre, söz konusu doktorlar özel hastanelerde çalışabilecek.

KHK ile ihraç edilen doktorlarla ilgili karar!
KHK ile ihraç edilen doktorlarla ilgili karar!
GİRİŞ 14.11.2018 20:05 GÜNCELLEME 14.11.2018 21:17
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu için kamu görevinden çıkarılan ve güvenlik soruşturması sonucunda kamu görevine alınmayan devlet hizmeti yükümlüsü doktorlar, çıkarma veya göreve alınmama kararının verildiği tarihten itibaren 450 gün sonunda mesleklerini icra edebilecek.

 

600 GÜNDEN 450 GÜNE İNDİRİLDİ

AK Parti, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen, Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 5. maddesi üzerinde önerge verdi.

Kabul edilen önergeye göre; terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu için kamu görevinden çıkarılan ve güvenlik soruşturması sonucunda kamu görevine alınmayan devlet hizmeti yükümlüsü doktorlar, çıkarma veya göreve alınmama kararının verildiği tarihten itibaren 450 gün sonunda mesleklerini icra edebilecek. Teklifin mevcut halinde bu süre 600 gün idi. 

 

ÖZEL HASTANELERDE ÇALIŞABİLECEKLER

Aynı önerge doğrultusunda, "terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu için kamu görevinden çıkarılan doktorlar, diş doktorları ve tıpta uzman olanların yalnızca SGK anlaşması olmayan özel hastanelerde çalışabileceklerine" yönelik hüküm de metinden çıkarıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 36
  • BABA 5 yıl önce Şikayet Et
    EĞER BAĞLANTISINA DEVAM EDİYOR HİÇ PİŞMANLIK DUYMUYORSA BU KANUN UYGULANMASIN. yetkililere duyurulur. pişmansa kabul
    Cevapla
  • HACI 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de khk lı oacaksan doktor olmalısın.yoksa hiç bir işe yaramazsın.öğretmen ,özel de çalışamıyor,polis özel güvenlik olamıyor,hakim savcı avukatlık yapa mıyor..doktor çalışıyor helal olsun ne diyelim
    Cevapla
  • adalet mi bu 5 yıl önce Şikayet Et
    yani muayenehane açacaklar
    Cevapla
  • Ali29 5 yıl önce Şikayet Et
    Eee darısı diğer hainlerin teröristlerin başına diyelim o zaman. Terörle işbirliği yapsınlar benim vergimle görevlerinin başında kalsın, maaşlarını alsınlar, dağdan gelen teröristide burada muayene etmeleri lazım, ilaç vermeleri lazım, ameliyat yapmaları lazım. Ben nasıl olsa sigortalı çalışıyorum benden 700-800 tl her ay kesiliyor. Mecliste de terör yandaşlarını besleyin onlara da bu millet maaşını öder nasıl olsa...
    Cevapla
  • ahmet43 5 yıl önce Şikayet Et
    Heralde şakadır bu. terör örgütüyle irtibatı olan adam doktorluk yapmaya devam edecek öylemi. yani pkk yı fetöyü finanse eden destekleyen adam. naptınız beyinlerini mi yıkadınız. vatansever mi oldular.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum