Dolandırıcılardan şeytanın aklına gelmeyecek yöntem

Vatandaşın parasına göz diken dolandırıcıların son yöntemi pes artık dedirtiyor. GSM firmaları üzerinden binlerce vatandaş dolandırıldı. GSM firmaları ise bu dolandırıcılığa göz yumuyor.

Dolandırıcılardan şeytanın aklına gelmeyecek yöntem
Dolandırıcılardan şeytanın aklına gelmeyecek yöntem
GİRİŞ 15.11.2018 10:24 GÜNCELLEME 15.11.2018 10:42
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İbrahim Günay'ın haberi

 

 

Dolandırıcıların yasalardaki boşluğu kullanarak son günlerde uyguladığı yöntem ile binlerce vatandaşın mağdur olduğu ortaya çıktı. Daha dün bu yöntem ile dolandırılan bir vatandaş dolandırıcıların akılalmaz yöntemini Haber7'ye anlattı.

DOLANDIRICILARDAN ŞEYTANIN AKLINA GELMEYECEK YÖNTEM

 

 

+ 90 850 484 12 54 nolu telefondan arandım telefonu açtım. Karşıdaki otomatik ses "Sesli mesajınız var dinlemek için 1'i tuşlayın" dedi. 1'e bastım. "Tebrikler aylık 99 tl karşılığı smartfone abonesi oldunuz" dedi ve telefon kapandı.

İstemediğim bir abonelik ile karşı karşıya kaldığımı anladım. Aboneliği iptal etmem gerektiğini düşünürken aynı anda mesaj kutuma "BİLGİLENDİR" kişisinden mesaj geldi.

GSM firmama daha önce reklam ve benzeri içerikteki Mesajları almak istemediğimi belirttiğim için ve bir telefon numarası değil de "BİLGİLENDİR" isimini gördüğüm için bunun GSM firmam tarafından atıldığını düşünerek mesajı açtım.

Mesajda "Fazla fatura ödemene sebep olan aboneliklerin iptali için 08882992727 nolu telefonu arayın" diyordu. Bende mesajın GSM firmamdan geldiğini düşünerek numarayı 3 defa aradım toplamda 4 dakika sadece müzik sesi eşliğinde bekletildim.

Bu arama için GSM firmam 100 tl ücretlendirme yaptı. GSM firmamı arayıp bu şahısların dolandırıcı olduğunu ve bu yöntemle binlerce insanı dolandırabileceklerini, bu nedenle şikayetçi olduğumu, bir şikayet oluşturulmasını talep ettim, fakat bunu yapamayacaklarını söylediler.

"DOLANDIRILMAMAK İÇİN YAPTIĞINIZ HAREKET İLE DOLANDIRILIYORSUNUZ"

Yani size gelen bir telefonla sizi bir yerlere üye yaptıklarını ve sizden aylık belirli bir tutar alacaklarını söyleyip telefonu kapattıklarında dolandırıldığınızı düşünüyorsunuz, aslında o ana kadar dolandırılmamışsınız. Bu sizi dolandırmak için bir yem. Size gelen mesajı dikkate alıp bu aboneliği iptal etmeye kalktığınızda yemi yutmuş oluyorsunuz. 0888 ile başlayan numarayı sadece aramanız bile 20 tl ile ücretlendiriliyor. GSM firmalarınız ise ne bu mesajın size gelmesinin önüne geçiyor ne de bu aramayı engelliyor. 

BTK'YA KONU İLE İLGİLİ ŞİKAYET YAĞIYOR

Bu yöntem ile binlerce kişinin çok rahat dolandırılabileceğine dikkat çeken vatandaşlar mağdur olduklarını ve BTK'ya konu ile alakalı şikayette bulunduklarını söyledi.