Mağdurların paraları iade edilecek!

Haber7'nin dün gündeme getirdiği "Dolandırıcılardan Şeytanın Aklına Gelmeyecek Yöntem" başlıklı haber ses getirdi. Dolandırıcılığa konu olan numaranın sahibi firma, numaranın sözleşme karşılığı 3. bir şahıs tarafından kullanıldığını, mağdur olan vatandaşların mağduriyetlerinin giderileceğini açıkladı.

Mağdurların paraları iade edilecek!
Mağdurların paraları iade edilecek!
GİRİŞ 16.11.2018 13:20 GÜNCELLEME 16.11.2018 13:57
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İbrahim Günay'ın haberi

 

 

Dün Haber7'nin gündeme getirdiği "GSM firmaları üzerinden binlerce vatandaş dolandırıldığı ve GSM firmalarının bu dolandırıcılığa göz yumduğu haberi üzerine dolandırıcılığa konu olan telefon numarasının sahibi firma sözleşme karşılığı bu numarayı Nuh Emir Geçer isimli firmaya verdiklerini ve vatandaşların SMS yoluyla dolandırıldığını Haber7'nin haberi sayesinde öğrendiklerini açıkladı.

MAĞDUR OLAN VATANDAŞLARIN ÜCRETİ İADE EDİLECEK

 

 

İyi niyetli firma, Haber7.com'a avukatı aracılığıyla gönderdiği açıklamada, mağdur olan vatandaşların mağduriyetlerinin gidereceklerini ve konuyla alakalı hukuki süreç başlattıklarını açıkladı.

İŞTE HABER7'NİN KONUYA İLİŞKİN YAPTIĞI O HABER...

İşte firmanın açıklaması:

0888'li numaraları Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan Sabit Telefon Hizmeti Sunma Yetki belgesi alması dolayısıyla işletmecilerin kullanımına sunan şirketimiz Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından şirketimize tahsis edilen numaraları sözleşme imzalanması ardından 3. kişilerin işletmesine sunabilmektedir.

Özetle, şirketimiz numaraları bizzat işletmemektedir.

Şirketimiz sadece teknik iletim yapmaktadır. İçerik bilgisi şirketimizde olmayıp, şirketimiz diğer operatörlerle aynı statüdedir. Nasıl ki operatörler konuşulan her hukuka aykırı konuşmayı veya sms’i takip edemiyorsa şirketimiz için de süreç aynı şekildedir. Ancak operatörler gibi 3. kişi işletmecinin sunduğu hizmetten tüketicinin memnun kalmadığı bilgisi şirkete herhangi bir yolla (tüketicinin kendisi şirkete ulaşabilir, operatörler şikayeti iletebilir, Bilgi Teknolojileri ve iletişim Kurumu şikayeti iletebilir...) iletildiği takdirde ikincil numara tahsisi yapılan firmalarla sözleşme fesih yoluna gidilmekte ve memnun kalmadığı hizmet için tüketicinin hattına operatörlerce yansıtılmış tutarın tamamı tüketiciye koşulsuz şartsız iade edilmektedir.

Haberinize konu 0888 299 27 27’li numaranın kullanımı da şirketimize hukuka uygun numara işletileceğine dair taahhüt vermiş olan Nuh Emir Geçer firmasıdır. Ancak numarayı gözlem ekipleri sürekli denetlemesine rağmen firma tüketici mağduriyeti yaratabilecek şekilde tanıtım kısa mesajı iletmiş ve firmamız numarasını mesaj içerisinde kullanmıştır. Şirketimiz tüketiciye asla ve asla kısa mesaj iletmemektedir.

İkincil tahsis gerçekleştirilen numara ile sunulan hizmetten her zaman tüketicinin memnun kalamayacağı bilincinde olan şirketimiz, her ne kadar numaraları kendi adına ve hesabına işletmiyor da olsa şirket olarak tüketicilerin şikayetlerinin değerlendirilmesi adına 0850 511 10 95 numarası ücretsiz çağrı merkezi kurarak, tüketicilerin kullanımına sunmuş bulunmaktadır.

BELİRTMEK İSTERİZ Kİ, SON KULLANICIYA ÜCRET YANSITAN OPERATÖRLER OLUP, ŞİRKETİMİZ MESAJ GİDEN TÜM TÜKETİCİLERDEN OPERATÖRLER NEZDİNDE GELİR PAYLAŞIMI TALEP ETMEYECEK VE HİÇBİR OPERATÖRDEN 0888 299 27 27 NUMARASINA İLİŞKİN HERHANGİ BİR ÜCRET TAHSİL ETMEYECEKTİR.

YORUMLAR 14
  • Şevket Özsoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Haber 7 yetkilileri, lütfen internet dolandırıcılarını da gündeme getirin. Şarzlı bağ makası (195 TL) istedim, 15 TL'lik sıradan şarzsız malzeme gönderdiler.
    Cevapla
  • Akın 4 yıl önce Şikayet Et
    Operatör ücretli içerik için onay istemelidir.sahtekar firmalar sadece o gazete müzik vs sitesine girdiğinizde 90tl faturaya işliyor.ayrıca mobilödemeyi kapatın
    Cevapla
  • nail 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu şirketler binlerce kişiyi dolandırıyor sadece birkaçının rekalm olsun diye parasını iade ederler vatandaşta 3 kuruş için mahkemeye başvurmaz ve böylece dolandırıcıların havuzunda milyonlarca lira birikir operatörlerde suç güvenli olmayan firmalara hizmet vermesinler aldatıcı link gönderiyorlar açınca neymiş otamatik abone oluyormuşun açmasaydınız deniyor .telefonla bi tuşla bu tür abonelikler yapılmamamalı öyle aldatıcı şeyler gönderiyorlarki evet de deseniz hayırda deseniz dolandırılıyorsunuz.demekki akıllı dedikleri telefon hiç akıllı değil.birde telefonlar istenince bu tür mesajlara kapatılmalı
    Cevapla
  • Ülkücü 5 yıl önce Şikayet Et
    Ceza yok.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu sadece Telekom da değil, Vodafone da, Turkcell de de aynen böyle. Webaslana ne zaman girsem bir yerlere hemen üye oluyordum. Hemen aylık ödeme mesajı geliyordu. Bunun gibi yüzlercesi var. Yaptırım ve ceza hukukumuz yeterli olmadığından bu işlerle uğraşan sahtekar da çok var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri