Suudiler'den çarşaf protestosu! Gittikçe yayılıyor

Kadınlar için tesettürün zorunlu olduğu Suudi Arabistan’da çarşafa karşı protestolar düzenleniyor.

Suudiler'den çarşaf protestosu! Gittikçe yayılıyor
Suudiler'den çarşaf protestosu! Gittikçe yayılıyor
GİRİŞ 18.11.2018 15:53 GÜNCELLEME 18.11.2018 15:53
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Suudi kadınlar, sosyal medya üzerinden başlattıkları kampanya için feracelerini (abaya) ters giyerek fotoğraflarını Twitter, Instagram, Facebook gibi platformlarda paylaşıyor ve artık ters giymeye devam edeceklerini söylüyor.

Kadınlara yönelik başlattığı reformla dünyanın ilgisini çeken Veliaht Prens Muhammed bin Selman, yaptığı bir açıklamada, kadınların mütevazı giyinmelerinin yeterli olacağını, çarşaf giymenin zorunlu olmaması gerektiğini söylemişti.

Suudi kadınlar yıllar içinde feracelerini renklendirmeyi başarsa da halka açık alanlarda abaya giymek zorunda. Twitter’da #insideoutabaya (#tersyüzabaya) etiketi altında paylaşım yapan bir kullanıcı, feracesini ters yüz olarak giymenin çok eğlenceli olduğunu söyledi.

YORUMLAR 51
  • seza 5 yıl önce Şikayet Et
    özgürleşin de görün. dunyanızın ve ahiretinizin nasıl değiştiğini. ülkenizin nasıl bozulduğunu... ama rabbim izin vermesin sizin gibi özgürlük adı altında nifak tohumları ekmeyi. bizim ülkemize de şeriat gelsin.
    Cevapla
  • zmc 5 yıl önce Şikayet Et
    Nefsiii nefsiii
    Cevapla
  • serhat 5 yıl önce Şikayet Et
    twitter trol dolu herşeye inanmayaın
    Cevapla
  • Yiğidokürşad 5 yıl önce Şikayet Et
    tiplere baksana fotodaki saclar gözüküyor kollar açık..zoraki ortundukleri cok velli
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Arabistanda vücut tesettürlü sayısı Türkiyeden fazla! Ruh tesettürüne gelince onu bilmem çünkü insanların kalbini Allah cc bilir. Tesettür konusunda erkeklerde başta büyük vebal var. Allah cc buyurdu: "Kadınlara kızlara söyleyin örtünsünler " . Erkek açık demeli. Allah cc böyle istiyor bende böyle istiyorum demeli. Bi hediye vaad edilir. Tesettür tacize giden yolları kapatır. Allah cc Ümmeti Muhammed'i sav her türlü tehlikelerden korunsun inşaAllah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı