11'i de devreye giriyor! Türkiye kuş uçurtmayacak

Türkiye, kara sınırlarında olduğu gibi denizde de güvenlik önlemlerini arttırıyor. Önce 11 Sahil Gözetleme İstasyonu hayata geçirilecek. Bu kapsamda, İmralı Adası ve Çavuş Adası radarları aktif hale getirildi. Geriye kalan 9 radar istasyonu da 6 ay içerisinde devreye sokulacak.

11'i de devreye giriyor! Türkiye kuş uçurtmayacak
11'i de devreye giriyor! Türkiye kuş uçurtmayacak
GİRİŞ 18.11.2018 17:13 GÜNCELLEME 18.11.2018 17:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye hem karada, hem de denizde güvenliğini en üst düzeye çıkarıyor. Doğu ve Güneydoğu sınırlarında örülen duvarlar ve oluşturulan güvenlik sistemleri ile artık sınırlarımızda kuş uçurtulmuyor.

Aynı önlemler Türkiye’nin üç tarafını kaplayan denizlerde de uygulamaya alınıyor. Sahil Güvenlik Radar Projesi'nin hayata geçirilmesiyle birlikte, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın sorumluluğundaki 378 bin kilometrekarelik alanda bu sistem uygulanmaya başlayacak.

6 AY İÇİNDE HEPSİ DEVREDE

Marmara Denizi’nden Ege’deki Muğla/Datça’ya kadar olan kısmı kapsayan birinci faz için 11 gözetleme istasyonu kurulurken, sistemin tamamı 2019 yılı başında devreye girecek. Sahil Güvenlik Radar sisteminde şu an 2 istasyon faaliyete geçerken, proje kapsamında İmralı Adası ile Çavuş Adası radarları aktif halde bulunuyor. Önümüzdeki 6 ay içerisinde Beğendik, Yalıköy, Şile, Marmara Adası, Mecidiye, Sivrice, Ayvalık, Datça, Hopa radarları da devreye alınacak.

Proje kapsamında, 2019-2020 yılında radar istasyonlarının Doğu Akdeniz ve Doğu Karadeniz bölgelerinde, 2021-2022 yıllarında ise Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz’de devreye alınması öngörülüyor. Tüm radar istasyonlarının devreye girmesi ile birlikte Türk denizlerinin de radar istasyonlarıyla izlenir duruma gelmesi sağlanacak.

HER ALANDA HİZMET VERECEK

Sahil Güvenlik Radar Sistemi ve gözetleme istasyonları, Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün sahil ve karasularında, İstanbul ve Çanakkale boğazlarında, arama kurtarma ve tıbbi tahliye başta olmak üzere düzensiz göçün önlenmesi, deniz güvenliği, deniz kaynaklarının korunması, stratejik tesislerin korunması, kaçakçılıkla mücadele alanlarında hizmet verecek.

YORUMLAR 1
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Yetmez bunlar. Lütfen askeri ve polisiye bütçeleri arttırılsın! Bütçeler çok yetersiz sistemin içindeki herkes bas bas bağırıyor! Ve lütfen kurulan yerleri de Gizli tutun! Envantere taş atılan sapan soksanız bile bunu söylemeyin! Yunanistan ve sürüsü bizi izliyor!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar