TSK, Afrin'de operasyon başlattı

Afrin'de halka zulmeden, hırsızlık, gasp ve çete faaliyetleri yürüten suç örgütüne karşı Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteğiyle ÖSO tarafından operasyon başlatıldı.

TSK, Afrin'de operasyon başlattı
TSK, Afrin'de operasyon başlattı
GİRİŞ 18.11.2018 19:54 GÜNCELLEME 18.11.2018 22:29
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Afrin'deki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteğiyle Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yerel güçleri, Afrin'de halka zulmeden, hırsızlık, gasp ve çete faaliyetleri gerçekleştiren yaklaşık 300 kişilik Abu Havle çetesine karşı harekete geçti.

Türkiye'nin bölgede sağlamaya çalıştığı istikrarı bozmayı amaçlayan bazı bölge ülkelerince desteklendiği bilinen Şuheda Şarkiye grubu lideri Abu Havle kod adlı Abdurrahman El Hüseyin ve çetesine karşı harekete geçildi.

ÖSO grupları tarafından yürütülen operasyon, çete mensuplarının şehir içerisindeki karargah binasında ve çevresinde sivilleri canlı kalkan olarak kullanması nedeniyle yavaş ilerliyor.

Terör örgütü Heyet Tahrir'uş Şam (HTŞ) örgütü ile de irtibatı bulunan çete, Afrin şehir merkezinde iki noktada sıkıştırıldı. Sivilleri tahliye çalışmaları sürüyor.

YORUMLAR 29
  • Abidin 5 yıl önce Şikayet Et
    Reis artık misafir ettiğimiz kardeşlerimizi gönderme vakti gelmedi mi.
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Heyet tahrir sam mücahit gibi görünüp müslüman gibi görünüp münafıklık yaptı Türkiyeye karşı çıktı şimdi de bazı yerleri ateşe veriyor bu pkkypgnin ekmeğine yağ sürmek derhal yok edilmeliler tabi bunlar sadece afrinde değil idliptede basimizi ağrıtacak bunlar abd ile iltisakli plan üstüne plan yapıyorlar Allah plan yapanların en Hayırlısı ama unutmayın ey münafıklar Reis sizi can evinizden vurmayı bilir idliptede operasyon beklentisi var ama bunlar menbic için oyalama Türk ordusu arkasini sağlama alır almaz menbicide bitirecek
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Hakikaten çok cahil insanımız var, milli kimliği bırakıp müslüman kimliğiyle düşünebilsek her sorunun cevabını herkes bulacak, hadi müslüman olamıyoruz o zaman politik düşünün suriyeliler niye burda biz niye oradayız o zaman da cevabını bulursunuz ama nerde.. Yok efendim adam öldürüyorlarmış, yok hırsızlarmış, la bunların alası içimizde var zaten ha bir eksik ha bir fazla..
    Cevapla
  • night 5 yıl önce Şikayet Et
    milli olmayan her devlet yok olmaya mahkumdur .
    Cevapla
  • Vn.... 5 yıl önce Şikayet Et
    Yani kardeşim geldiler iyi kötü ağırladık yeter allah aşkına gonderingitsinler bunlar ileride baş ağrıtacaklar aha bunu bilin
    Cevapla
  • birkıssadanbinhisse 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Görünür Görünmez Ordulariyla Güc Kuvvet Başarı versin suriyede ve dunyanin her yerindeki askerimize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri