Cep telefonu taksit yasağı tamamen kalktı mı? Taksit sayısı 12 ay oldu!

Geçtiğimiz yıllarda kaldırılan cep telefonu alımlarındaki taksitli alışveriş geri geldi. BDDK tarafından yapılan düzenleme ile birlikte artık 3 bin 500 liranın üzerindeki cep telefonu alımlarında 12 taksit uygulanacak. İşte detaylar...

Cep telefonu taksit yasağı tamamen kalktı mı? Taksit sayısı 12 ay oldu!
Cep telefonu taksit yasağı tamamen kalktı mı? Taksit sayısı 12 ay oldu!
GİRİŞ 30.11.2018 09:05 GÜNCELLEME 30.11.2018 09:05
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), cep telefonu alımlarında kullanılan kredili taksit sayısını 6 aydan 12 aya çıkartan düzenlemesinin ardından, Ticaret Bakanlığının Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, televizyon ile ses ve görüntü sistemleri satışlarında taksitlendirme süresi 3, bilgisayar ve tablet bilgisayarla fiyatı 3 bin 500 liranın üzerindeki cep telefonu satışlarında 6 ay olacak. Fakat yönetmeliğe eklenen geçici maddeyle fiyatı 3 bin 500 liranın üzerindeki cep telefonu satışında 6 ay olan taksitlendirme süresi 31 Ocak 2019'a kadar 12 ay olarak uygulanacak.

 

12 AY TAKSİTLE CEP TELEFONU ALINABİLECEK!

3 bin 500 liranın üzerindeki cep telefonu alımlarındaki uygulanacak taksit miktarı  31 Ocak 2019 sonuna kadar 12 ay olarak uygulanacak.

 

Kredi kartı taksit sayısı; elektronik eşya alımlarında üç ay, bilgisayar alımlarında, kulüp ve derneklere yapılan ödemelerde, taşımacılık ile ilgili harcamalarda, havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurtdışına ilişkin harcamalarda altı ay, havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda, sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili harcamalarda ve sağlık ürünü alımlarında, vergi ödemelerinde dokuz ay olarak uygulanacak.

YORUMLAR 4
  • shyrygf 5 yıl önce Şikayet Et
    Bankaların kucağına atılma resmen kredi kartına taksit yok ama gidip kredi çekersen taksit olacak.Tabi kredi kullandırma ücreti cart ücreti curt ücreti cabası...
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    İyi
    Cevapla
  • OSMAN 5 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman başlayacak bu uygulama ????
    Cevapla
  • mahmut gelgel 5 yıl önce Şikayet Et
    taksit yapanlara teşekürler telefonun anakart bitti ben emekliyin benim için can suyu oldu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!