Bakan Çavuşoğlu uyardı: Bunun acısını çekecekler!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan gazetesinde yazdığı makalesinde insanlığın gidişatına ilişkin uyarılarda bulundu. Çavuşoğlu, ''Binlerce kilometre uzaktakiler dahil olmak üzere herkes, terör tehdidi, ekonomik şok, düzensiz göç ya da yaralı insanlık vicdanı dolayısıyla bunun acısını çekecek.'' dedi.

Bakan Çavuşoğlu uyardı: Bunun acısını çekecekler!
Bakan Çavuşoğlu uyardı: Bunun acısını çekecekler!
GİRİŞ 02.12.2018 10:07 GÜNCELLEME 02.12.2018 10:07
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çavuşoğlu, insiyatif alınmadığı takdirde "kötünün kazanacağı" uyarısında bulunarak, "Bekle-gör tavrı artık makul değil. Politika seçenekleri, ara buluculuktan teröristlere karşı güç kullanımı arasında değişiyor" değerlendirmesinde bulundu. 

 

 

Yunanistan'ın Kathimerini gazetesinde yayımlanan bir makale kaleme alan Çavuşoğlu, bu yıl 5.'isi düzenlenen İstanbul Arabuluculuk Konferansı'nın önemine değinerek, insanlığın gidişatına ilişkin uyarılarda bulundu.

21. yüzyılda insanlığın belirgin bir zorlukla karşı karşıya bulunduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Uluslararası hukuk, kurumlar, demokrasi, hukukun üstünlüğü, hesap verilebilirlik, serbest ticaret, cinsiyet eşitliği ve diğer alanlarda elde edilenler kapsamında birçok insanın bardağın dolu tarafını gördüğü sırada bardağın boş tarafı kendini belli etmeye başladı" değerlendirmesinde bulundu.

Çavuşoğlu, "Ticaret savaşları, uluslararası sömürünün yeni formları, jeopolitik rekabet, büyük güçlerin vesayet savaşları, ulus devletlerin parçalanmaları, terörizm, yabancı düşmanlığı, İslam'a karşı düşmanlık, yükselen eşitsizlik ve adaletsizlik, bardağın boş tarafını oluşturan son dönemdeki eğilimler arasında bulunuyor" ifadelerini kullandı.

"İnsanlığın karşı karşıya bulunduğu zorluklar, insanlığın kazanımları ve fırsatlarını yavaş yavaş yok ediyor" görüşünü paylaşan Çavuşoğlu, hangi tarafın kazanacağını ise insanların olumlu sonuçlara ulaşmak için ne kadar birlikte çalışabileceklerinin belirleyeceğini kaydetti.

'BEKLE-GÖR TAVRI ARTIK MAKUL DEĞİL'

Çavuşoğlu, insiyatif alınmadığı takdirde "kötünün kazanacağı" uyarısında bulunarak, "Bekle-gör tavrı artık makul değil. Politika seçenekleri, ara buluculuktan teröristlere karşı güç kullanımı arasında değişiyor" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Türkiye'nin insani ve girişimci yaklaşımıyla Suriye'de 4 bin kilometrekarelik alanın DAEŞ ve PKK/PYD/YPG örgütlerinden temizlendiğini belirten Çavuşoğlu, "Eğer müdahale edilmeseydi halkımız hala bu teröristlerin saldırılarına maruz kalacaktı ve Suriye'deki trajedide bir siyasi çözüm ulaşılamaz hale gelecekti" ifadelerini kullandı.

'BUNUN ACISINI ÇEKECEKLER'

Çavuşoğlu, Suriye'deki durumun bir milleti yakan yangının nasıl öngörülemez sonuçlar doğuracağını bir kez daha gösterdiğine dikkati çekerek, ''Binlerce kilometre uzaktakiler dahil olmak üzere herkes, terör tehdidi, ekonomik şok, düzensiz göç ya da yaralı insanlık vicdanı dolayısıyla bunun acısını çekecek.'' görüşünü paylaştı. 

YORUMLAR 6
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    KONUNUN ÖZÜ: Güneydoğuda dahil bir Kürt devleti hayalinde olan ABD "Irak ve Suriye kuzeyindeki oluşumdan sonra" Türkiyeden güneydoğuyu da koparma aşamasında sorun yaşamamak isteğinde! F-35 ile Teknolojik esaret altına alacağı Türkiye'nin "S-400 alarak kendilerine tehdit olmaması" için debeleniyor. 3 uydu ile bağlantılı uçacak F-35 uçakları İrana sorunsuz gider ama Yunanistan, Kıbrıs, Irak, Suriye yani ABD’nin istemediği bi yere milli amaçlarla da uçurulur diyen herkimse YALAN SÖYLÜYORDUR...!!( Yerde ile bçalıştırıldığında uydu kontrolü başlar, havada dış etki ile sapır sapır dökülür)
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    REDDEDİLEN TEZKERE ÖNCESİNDE; ABD'nin kendi birliklerinin geçiş güzergahlarında tuttukları fabrika binalara "Büyük Kürdistan" haritaları koydukları göz önüne alındığında "yine öyle veya böyle Güneydoğuya “NATO ŞAPKASIYLA DA OLSAAA” ABD/emperyalizm askeri gelecekseeee? Vayy halimizeee, Yıllardır “güneydoğuya NATO şemsiyesi altında çöreklenmek zaten bu emperyalistlerin planı!! Her defasında "İncirlik bizim kontrolümüzde" desek de "ABD'nin saman altından ne işler yürüttüğü herkesçe malumkennnnn??
    Cevapla
  • ugur Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamin hası yaaaa!
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Varolsun.Tam anlamı ile numune devlet.Allah sayılarını çoğaltsın
    Cevapla
  • Çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne doğru söylemiş böyle bakanlarımız çok şükür var çavuş oğlu iyi dürüst biri bence isini iyi yapıyor
    Cevapla
  • Kahraman 5 yıl önce Şikayet Et
    ZALİMLER için yaşasın cehennem Hiçbir zalimin zulmü yanına kar kalmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü