İDDEF’ten Nijerya’da yardım çalışmaları

İDDEF, Batı Afrika ülkesi Nijerya’da ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapıp "Çantamda Umut Var" projesi kapsamında öğrencilere eğitim seti dağıtımı gerçekleştirdi.

İDDEF’ten Nijerya’da yardım çalışmaları
İDDEF’ten Nijerya’da yardım çalışmaları
GİRİŞ 03.12.2018 15:46 GÜNCELLEME 03.12.2018 15:50

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu’ndan (İDDEF) yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Afrika’nın fakir ülkelerinden Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Maiduguri şehrine ulaştırılan yardımlar yoksullukla mücadele eden ailelere dağıtıldı.

 

 

Hayırsever bağışçıların destekleriyle gıda yardımı yapılan aileler Türkiye’den gelen yardımlardan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi ve dua etti.

Nijerya’da ayrıca "Çantamda Umut Var" projesi kapsamında içinde defter, kalem, silgi ve kalemtıraş olan çantalar İDDEF’e ait medreselerde eğitim gören talebelere dağıtıldı. Talebeler yeni çantalarına kavuşmanın mutluluğuyla Türkiye’ye teşekkürlerini ifade etti.

 

 

Açıklamada, hayırseverlerin “Sofrada Tuzun Olsun” ve öğrencilerin çanta, kalem, silgi, kalemtıraş ve defter gibi ihtiyaçlarının karşılandığı “Çantamda Umut Var” projelerine, "www.iddef.org" internet sitesi üzerinden, ilgili hesap numaralarına EFT/havale yoluyla ya da federasyonun "0212 6210065" numaralı telefon numarasından detaylı bilgi alarak destekte bulunabileceği kaydedildi.

Dünyanın dört bir yanında İslami ve insani yardım faaliyetlerinde bulunan İDDEF, Nijerya’da mescit, medrese ve su kuyuları gibi hizmet alanlarında projelerini sürdürürken, yıl boyunca bağışçıların adak, akika ve şükür kurbanlarını yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber