İçişleri Bakanlığı'ndan sert açıklama! Yalanlandı

İçişleri Bakanlığı, bazı basın yayın kuruluşları ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın, 'Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'ndeki askeri öğrencilerin kursiyer statüsünde gösterilerek 24 Haziran seçimlerinde oy kullandırıldığı' iddialarıyla ilgili soru önergesine yanıt verdi.

İçişleri Bakanlığı'ndan sert açıklama! Yalanlandı
İçişleri Bakanlığı'ndan sert açıklama! Yalanlandı
GİRİŞ 05.12.2018 12:53 GÜNCELLEME 05.12.2018 13:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, akademi öğrencilerinin askeri statüsünün olmadığını, kamu araçları ile toplu olarak oy kullanmaya götürüldükleri iddiasının her türlü dayanaktan yoksun olduğunu, işlemlerde hukuka ve mevzuata aykırı hiçbir husus bulunmadığını belirtti. 

 

 

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ''Söz konusu mesnetsiz iddialarla ilgili kamuoyuna açıklama yapılmasına gerek duyulmuştur'' denilerek, şu ifadelere yer verildi: 

''Anayasamızın 67'nci maddesinde 18 yaşını doldurmuş her Türk vatandaşının seçme ve halk oylamasına katılma hakkına sahip olduğu hüküm altına alınmıştır. Bunun istisnaları da yine Anayasamızın aynı maddesinde ve 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 7'nci maddesinde belirtilmiştir. Bahse konu düzenlemelere göre; askeri öğrenciler seçim ve halk oylamalarında oy kullanamamaktadır. Bilindiği üzere 668 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hakkında Kararname ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı silahlı genel kolluk kuvveti olarak tanımlanarak askeri statüleri kaldırılmıştır. 669 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname ile İçişleri Bakanlığına bağlı bir yükseköğretim kurumu olarak Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi kurulmuştur. Yukarıdaki açıklamalardan da kolayca anlaşılabileceği gibi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nde ister öğrenci ister kursiyer olsun eğitim gören kişiler askeri öğrenci statüsü bulunmamaktadır. 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunun 50’nci maddesi, öğrenci yurtlarında kalan kişilerin ikamet bildirimlerinin kurum yetkilileri tarafından ilgili nüfus idaresine yapılmasını zorunlu kılmaktadır. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi yurtlarında barınan öğrencilerin ikamet bildirimi de bu yasal zorunluluk çerçevesinde yapılmıştır.Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi öğrencilerinin kamu araçları ile toplu olarak oy kullanmaya götürüldükleri iddiası ise her türlü dayanaktan yoksundur.Sonuç olarak, söz konusu iş ve işlemlerde hukuka ve mevzuata aykırı hiçbir husus bulunmadığı gibi ilgililerin Anayasal haklarını kullanmalarının ötesinde de bir durum söz konusu değildir.'' 

YORUMLAR 2
  • bekir 5 yıl önce Şikayet Et
    Kafası iui lerin partisi Mart ayında Türk Milletinden yiyecekleri Osmanlı Tokadının geldiğini anladılar - şimdiden bahane hazırlamaya başlamışlar - EEEE çakma milliyetçiler - Pkk destekli CHP ile ittifsk yapınca foyanız ortaya çıkmayacakmı sanıyordunuz - Siz Milliyetçi Gençleri aptalmı sanıyorsunuz
    Cevapla
  • MERT 5 yıl önce Şikayet Et
    YA o kadar saçmaladın ki Koray bey Yaşlandığın belli oluyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!