Sağlık Bakanlığı ve MEB 79 bin personel alımını ne zaman yapacak? Tarih verildi..

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortak çalışma yürüterek İşçi, Sağlık Memuru, Hemşire, Doktor ve Sağlık Personeli olarak 79 bin personel alımı yapacaklarını duyurmuşlardı. Peki alımlar ne zaman başlayacak? Başvuru detayları belli oldu mu?

Sağlık Bakanlığı ve MEB 79 bin personel alımını ne zaman yapacak? Tarih verildi..
Sağlık Bakanlığı ve MEB 79 bin personel alımını ne zaman yapacak? Tarih verildi..
GİRİŞ 10.12.2018 09:01 GÜNCELLEME 10.12.2018 09:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortak çalışması ile yeni bir uygulama yürürlüğe giriyor. Bu uygulama ile Sağlık Bakanlığı ve MEB tarafından her okula bir sağlık personeli görevlendirilecek. Bu proje ile hem okullardaki sağlık personeli ihtiyacı karşılanacak, hem de atama ve kadro bekleyen sağlık personellerinin talepleri yerine getirilmiş olacak. Bu bağlamda yakın zamanda 60 bin sağlık personeli ve 19 bin sağlık işçisi olmak üzere toplamda 79 bin kişiye istihdam sağlanacak. Peki alımlar ne zaman yapılacak?

 

YIL SONUNA KADAR 19 BİN SAĞLIK İŞÇİSİ ALIMI YAPILACAK

Eski Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Bakanlık bünyesine 19 bin  sağlık işçisi alımı yapılacağını ifade etmişti. Bu müjdeli haber üzerine bekleyiş devam ederken, Sağlık Profesyonelleri Platformu yönetim kurulu, bugün TBMM'ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Aras Ali Altıntaş başkanlığında yapılan ziyarette Sağlık atamaları ile ilgili önemli kararlar çıktı. Yayımlanan kararda Sağlık Bakanlığı 'nın 19 bin sağlık işçisi alımı için bilgi de verildi.

 

Bu platform Sağlık komisyon başkanı Şenel Yediyıldız, Komisyon sözcüsü Sağlık eski Bakanı Ahmet Demircan, Komisyon üyesi Tarım eski Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ak parti Komisyon üyesi Abdullah Ağralı, Ak parti Komisyon üyesi Recep Şeker ile görüştü. Platform tarafından bu alımlara ilişkin bir açıklama yapılarak "Sayın Demircan' ın bakanlık sürecinde dile getirdiği "19 bin sağlık işçisi yıl sonuna kadar alınacak" sözünü hatırlattık. Bunun mutlaka yapılacağını bütçe ve maliyede sıkıntı nedeni ile uzadığını yakın süreçte tamamlanacağını belirtti." ifadelerine yer verildi.

60 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALIMI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamalarında her okul için bir sağlık personeli ataması yapacaklarını belirtti. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı bünyesinde okullarda görevlendirmek üzere 60 bin sağlık personeli ataması yapılacak. Ayrıca okullarda görevlendirilecek personellere ilişkin yapılan açıklamada, personellerin doktor değil sağlık personeli olacakları ifade edildi. Okullara yapılacak olan bu alımlara dair çalışmalar devam ediyor. Söz konusu kadroların ilanları yayımlandığında haber7.com üzerinden takip edebilirsiniz.

YORUMLAR 3
  • Anne 5 yıl önce Şikayet Et
    Evde sağlık hizmetleride atansın
    Cevapla
  • Zeki 5 yıl önce Şikayet Et
    Kolaydiğil atanmak sayılar çok az saglık meslek lisesi mezunu alımlari arttirilsin cocuklar madur ATT ler acil servislerin yukünü azaltır 130.000 mezun var bu çocular nasıl atanacak
    Cevapla
  • anne 5 yıl önce Şikayet Et
    HEMŞİRE YARDIMCILARINA da lütfen kadro verilsin Allah rIzası için sesimizi duyun çook zor durumda çocuklarımız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi