KKTC'de acil durum!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde iki gündür etkili olan şiddetli fırtına ve yağış, akşam saatlerinde etkisini artırdı. Görüş mesafesi 5 metreye düştü, okullar tatil edildi. Birçok bölgeye elektrik verilemiyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi, vatandaşları zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları konusunda uyardı. KKTC’de iki gündür etkisini gösteren fırtına ve şiddetli yağmurda ölü sayısı 3’e yükseldi.

GİRİŞ 06.12.2018 08:25 GÜNCELLEME 06.12.2018 12:08
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

KKTC genelinde iki gündür etkili olan fırtına ve yağmurun şiddetlenmesiyle bazı yerlerde görüş mesafesi beş metreye kadar düştü.

 

 

Girne'de şiddetli fırtına ve yağış nedeniyle bazı otel, işyeri ve evleri su bastı. Meteoroloji Müdürlüğü de fırtına ve yağışın yarın etkisini artıracağını belirterek halka dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

"ŞALTERLERİ KAPATIN, EVDEN ÇIKMAYIN"

 

 

KKTC Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi halka dikkatli olmaları çağrısında bulunarak şu duyuruda bulundu: "Sel-su baskını olması halinde evlerinde elektrikli cihaz kullanılmaması, elektrik şalterlerinin derhal kapatılması gerekiyor. Vatandaşların, zorunlu olmadıkça evlerden ayrılmaması, gerekmedikçe trafiğe çıkılmaması; trafiğe çıkılması halinde trafikte araçları ile risk teşkil edebilecek su veya çamur birikintilerine girilmemesi gerekiyor"

ELEKTRİK VERİLEMİYOR

Bu arada Girne-Lefkoşa, Girne-Dikmen ve Güzelyurt-Kalkanlı kara yolları şiddetli yağış nedeniyle ulaşıma kapandı. Birçok bölgeye enerji nakil hatlarının zarar görmesinden dolayı elektrik verilemiyor.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklama ile okulların kötü hava şartları nedeniyle tatil edildiğini duyurdu. Doğu Akdeniz Üniversitesi rektörlüğü de; yaptığı açıklamada eğitime bir gün ara verdiklerini bildirdi.

KAYNAK: AA, DHA
YORUMLAR 13
  • birisi 5 yıl önce Şikayet Et
    kıbrıslıların geneli evden pek çıkmaz. çoğuda çalışmaz. çalışsa da siesta engel olur.
    Cevapla
  • osm786 5 yıl önce Şikayet Et
    Kibrisi terk edin
    Cevapla
  • Eski mağdurr 5 yıl önce Şikayet Et
    Kktc çalışan türklere zulmediyorlar çalışma hakkını doldurmaya yakın hemen işten çıkarıyorlar 6 ay doldurmalarına izin vermiyorlar pat diye işten çıkarıyorlar önceden haber vermeden çıkarıp adamları mağdur etmedikleri yetmediği gibi türkleri bir gram sevmezler hain gg özüyle bakıyorlar halbükü kimim toprağında kime rest çekiyorlardı haberleri yok
    Cevapla
  • büyükdoğu 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahım, kumarhanelere izin verenler ve rumlarla işbirliği yapan hainleri de kahreyle
    Cevapla
  • 2023 5 yıl önce Şikayet Et
    Gülme komşuna gelir başına ALLAH islah etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı