Acil yardım bekliyor! Deniz Feneri Yemen'e gidiyor

Yemen’de yaşanan insani kriz korkunç boyutlara ulaştı. 21 milyon insan gıda sıkıntısı çekiyor. Çatışma, açlık, kolera ve çeşitli salgın hastalıklar nedeniyle şu ana kadar 7 bin insan öldü. Deniz Feneri Derneği'nin, “Yemen'e Acil Yardım” sloganıyla yardım kampanyası başlattı.

Acil yardım bekliyor! Deniz Feneri Yemen'e gidiyor
Acil yardım bekliyor! Deniz Feneri Yemen'e gidiyor
GİRİŞ 06.12.2018 12:01 GÜNCELLEME 06.12.2018 12:02

Derneğin Genel Sekreter'i Coşkun Yıldız ve Deniz Feneri Genç İyilik gönüllüsü Abdullah Acun iç savaşın hüküm sürdüğü tehlikeli bölgeye giderek yardım çalışmalarına bizzat katılacaklar. 

 

 

Bağışçılardan toplanan yardımları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak için iç savaşın acımasızca hüküm sürdüğü bölgeye gidecek olan Genel Sekreter Coşkun Yıldız yaptığı açıklamada;  " Acı çeken, zulme maruz kalan, açlıktan ölen, kitlesel katliamların ortasında kalan kardeşlerimize ensar olmaya gidiyoruz" dedi.

Birleşmiş Milletler rakamlarına göre Yemen’de her 10 dakikada bir çocuk savaş nedeniyle can veriyor. 3 milyondan fazla kişiyse ülke içinde göçmen durumunda. Evlerini terk etmiş, barınma ihtiyacı içindeler. Altyapı büyük oranda çökmüş durumda. Binlerce okul eğitim hizmeti vermekten uzak, harap vaziyette. Birleşmiş Milletler verilerine göre 2018 yılı için ülkenin ihtiyaç duyduğu insani yardım miktarı yaklaşık 3 milyar doları buluyor.

 

 

Arap Yarımadası’nın en fakir ülkesi Yemen’de 2015 yılında başlayan iç savaş nedeniyle 22 milyonluk nüfusun üçte ikisi temel insani ihtiyaçlar noktasında yardıma muhtaç halde.

Yemen Stratejik konumu ve dünyanın en zengin enerji bölgelerine yakınlığı sebebiyle geçmişten bu yana uluslararası güç odaklarının hedefinde olan Yemen şimdi de iç savaşın hüküm sürdüğü bir ülke olarak ayakta kalmaya çalışıyor.

21 milyon insanın ciddi anlamda gıdaya ulaşımında sıkıntı yaşandığı Yemen'de iç savaştan dolayı 7 bin insan öldü.

3 milyon insan evini terk etmek zorunda kaldı. Sağlık sisteminin de çöktüğü ülkede  insanların sağlık hizmetine ulaşmasında büyük zorluk yaşanıyor.

Sağlık sorunu da had safhada. Ülkede 10 milyon kişi, sağlık hizmetine erişimin tamamen ortadan kalktığı bölgelerde yaşıyor. Dünyanın en büyük kolera salgınından muzdarip ülkede, kasaba ve şehirlerde temiz su kaynakları kesildi. Hastanelerde ilaçların yetersiz kalması nedeniyle kolera, kızamık ve difteri gibi salgın hastalık vakaları arttı. Ülkede kolera vakasından yaklaşık 1 milyon kişinin etkilendiği tahmin ediliyor.

Kış şartlarının kendini hissettirmeye başladığı bu günlerde yaşanılacak yeni trajedilerin boyutunun günden güne artacağına işaret edilen çağrıda, 'yıllardır devam eden çatışmaların sivillerin zorluklarla mücadele azmini tükettiği ve savaşların insanları artık tükenme noktasına getirdiği' ifade edildi.

Deniz Feneri Derneği, Marib ve Hacamut bölgelerinde  ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımları, bebek maması, hijyen paketleri, un, su, gibi alanlarda yardım ulaştırıyor.

Krizin her geçen gün daha da derinleştiği Yemen’de 2018 Kasım ayı içerisinde de yardıma muhtaç ailerlere Acil Yardım Çalışmaları kapsamında gıda kolisi ulaştırıldı.

Yemen'de  ayrıca yetim çalışmaları ramazan ve kurban dönemlerinde çeşitli yardım faaliyetleri hız kesmeden devam etmişti.

Yemen halkına destek olmak isteyen hayırseverler, tüm operatörlerden YARDIM yazıp 5560’a SMS göndererek 10 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise Deniz Feneri Derneği'nin  internet sitesinden online bağış yolu ile ya da derneği banka hesap numaralarına açıklama kısmına YARDIM yazarak bağışta bulunabiliyor...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması