Hepsi Demirtaş'a kalkan oldu

Terör propagandası yapmak suçundan Demirtaş’a verilen hapis cezasının onanması, CHP’yi ayağa kaldırdı. Peş peşe açıklamalar yapan CHP’li vekiller, Demirtaş'ı 'ifade özgürlüğü' kılıfıyla savunmaya kalktı.

Hepsi Demirtaş'a kalkan oldu
Hepsi Demirtaş'a kalkan oldu
GİRİŞ 06.12.2018 13:02 GÜNCELLEME 06.12.2018 13:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK’nın siyasi kolu Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 'silahlı terör örgütü propagandası yapmak' suçundan aldığı 4 yıl 8 ay hapis cezası onandı. Karara Kandil’in vekilleri kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) de tepkiler yükseldi. Adı terör seviciye çıkan birçok CHP’li isim, Demirtaş’ı savunmak ve destek vermek için sıraya girdi. 

 

 

53 VATANDAŞIN KATİLİ

Örgütün Kandil’deki elebaşılarının talimatıyla hareket eden Demirtaş’ın sicili ise oldukça kabarık. Her fırsatta sırtını PKK’ya dayadığını ilan etmesiyle bilinen Demirtaş, çukurlar eylemleriyle Türkiye’yi yangın yerine çevirmeye kalkışan teröristlere açıkça destek verdi. Suriye’nin Aynel Arap kentinde PKK’lılarla DEAŞ arasındaki yaşanan olayları bahane eden Demirtaş, 6 Ekim'de partisi HDP'nin Twitter hesabı üzerinden terör yandaşlarını kışkırtarak sokağa davet etti. Yaşanan olaylar neticesinde kurban eti dağıtmaya çıkan 16 yaşındaki Yasin Börü’nün de aralarında bulunduğu 53 kişi katledildi. Bebek katili örgütün İmralı’da tutuklu bulunan elebaşı Abdullah Öcalan’ın methiyeler düzen Demirtaş, “Apo'nun heykelini dikeceğiz” diyecek kadar küstahlaştı. Sınır ötesinde yuvalanan PKK’lı teröristleri temizlemek için düzenlenen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı’na karşı çıkan Demirtaş, Mehmetçik’i 'işgalci' olarak göstermeye çalıştı. Demirtaş, “YPG Fırat'ı geçecek, siz de mal mal bakacaksınız” ifadeleriyle hem örgütün sözcülüğünü yapmış hem de büyük bir provokasyona imza atmıştı. 

 

 

GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çukurlar kazan teröristlere ‘Arkadaşlar’ diye hitap etmişti. Şimdi de Kılıçdaroğlu’nun vekilleri, PKK propagandasına yargının verdiği cezaya tepki göstererek, Demirtaş'ı 'ifade özgürlüğü' kılıfıyla savunmaya kalktı. Skandal ifadeler kullanmaktan geri durmayan CHP’lilerin Demirtaş sevgisi bir kez daha gözler önüne serildi. 

AVUKATLIĞINA SOYUNDULAR

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada onama kararını sert bir dille eleştirerek ''Demirtaş'a ceza verilmesine üzülüyorum'' ifadelerini kullandı. Milletvekilleri Tuncay Özkan ve Sezgin Tanrıkulu da ondan geri kalmadı. Her fırsatta PKK’nın avukatlığına soyunan Tanrıkulu ''Demirtaş kararı yargı için kara leke'' derken Özkan ''Demirtaş'ın mahkum edilmesi zulümdür'' ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 4
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Chp ve Hdp ye uyarım şu; Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz hepimize kucak aşmıştır. Müslüman Türklerin düşmanlarının tesiri altında kalmayı boşlayın. Türklere karşı savaşanlara destek vermeyin. Türkler bir delirirse chp hdp vs hepsi kaçacak delik arar.
    Cevapla
  • Halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok şaşılacak bir durum değil. Hatta geç bile kaldılar.
    Cevapla
  • Adsız 5 yıl önce Şikayet Et
    Madem düşünce özgürlüğü, sıkıyorsa Selo'nun söylediği gibi biz PE KE KE Yİ terör örgütü görmüyoruz deyin, Atatürk'cü görünümlü iki yüzlü sahtekarlar
    Cevapla
  • Ramo 5 yıl önce Şikayet Et
    suçluyu övmek suçu diye bir suç var, bu vekil bozuntularına da bu açıklamaları ile soruşturma açılmalı ki bu terör sevicilik bir son bulsun. zaten chdp eylem ve söylemleri ile çoktan kapatılması gereken bir 'şey,.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...