Kocası cezaevine girince çocuklarını bırakıp kaçtı

Rize'nin Güneysu ilçesinde, babaları cezaevine giren, anneleri tarafından terk edilen 4 kardeş, devlet korumasına alınacak.

Kocası cezaevine girince çocuklarını bırakıp kaçtı
Kocası cezaevine girince çocuklarını bırakıp kaçtı
GİRİŞ 07.12.2018 11:48 GÜNCELLEME 07.12.2018 11:57
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Yaşları 3 ile 7 arasında değişen kardeşleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 'bakım şartları uygun olmadığı' gerekçesiyle koruma altına almak için girişim başlatırken, dede Salih Ayhan, "Eşimle torunlarımıza en iyi şekilde bakıyoruz. Devletin yetkili kurumu, çocukları bizden almak istiyor. Biz vermek istemiyoruz. Bizim onları bakacak gücümüz var" dedi.

Güneysu ilçesi Gürgen köyünde yaşayan Erdinç Ayhan, 2008 yılında 13 yaşında olan Büşra Alev ile kaçıp, dini nikahla evlendi. Büşra Alev'in hamile kalıp düşük yapması üzerine gittiği hastanede çiftin resmi nikahları olmadığı ortaya çıktı. Başlatılan soruşturma sonunda Erdinç Ayhan hakkında 'çocuğun cinsel istismarı' suçlamasıyla dava açıldı. Dava sürerken çift, resmi nikah kıydı. Genç kadının dördüncü çocuğuna hamile olduğu 2014 yılında ise ceza davasında karar çıktı. c 8,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayhan, tutuklanarak, cezaevine konuldu. Hamile eşi ise evi terk etti. Çift geçen yıl boşanırken, yaşları 3 ile 7 arasında değişen 4 çocuğu, babaanne Sulbiye Ayhan ve dede Salih Ayhan'ın yanında yaşamaya başladı.

Ancak  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 'bakım şartları uygun olmadığı' gerekçesiyle çocukların bakım altına alınması için girişim başlattı. Dede ve babaanne ise çocuklardan ayrılmak istemiyor. 

'ÇOCUKLARI VERMEK İSTEMİYORUZ'

Salih Ayhan, torunlarına eşi ile birlikte en iyi şekilde bakmaya çalıştıklarını belirterek, ''Devletin yetkili kurumu çocukları bizden almak istiyor. Ama biz torunlarımızı yurtlara vermek istemiyoruz. Bizim onları bakacak gücümüz var. Yurtta çocuklarımıza iyi bakmazlar. Onlara ben imkanlarım kadar, en iyi şekilde bakıyorum. Onları yurtlara vermek istemiyorum'' dedi.  Babaanne Sulbiye Ayhan da “Devlet çocukları bizden almak istiyor. Ama biz çocuklarımızı yurtlara vermek istemiyoruz. Bizim onları bakacak gücümüz var" diye konuştu.

'ÇOCUKLARIMA KAVUŞMAK İÇİN UĞRAŞIYORUM'

Çocukların 25 yaşındaki annesi Büşra Alev, bir cahillik yapıp, küçük yaşta kaçarak evlendiğini anlatarak, "Küçük yaşta hamile kaldım ve hastaneye gittim. Hastane polisinin rapor tutması sebebiyle eşim hakkında dava açıldı. Biz ailelerin onay vermesi ile 2010 yılında resmi nikahımızı kıydırdık. Açılan dava ise 2014’te sonuçlandı ve eşim hapse girdi. Dördüncü çocuğuma hamileydim. 2015 yılında eşimin hapse girmesi ve doğum sonrası depresyon sebebiyle kaçarak geldiğim evden kaçarak gittim. 2017 yılında resmi olarak boşandık. Bundan sonraki süreçte çocukları almak, onları görmek için mücadele verdim. Ancak bana göstermediler. Alzheimer hastası olan anneme bakıyorum, kiradayım, çalışıyorum" dedi. Anne mali durumunu düzelttikten sonra çocuklarına kavuşmak istediğini söyledi. 

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 16
  • ... 5 yıl önce Şikayet Et
    Aileyi tanıyorum ve bu çocukları her gördüğümde gözlerim doluyor icim açıyor. Baba cezaevinde anne bırakıp gitmiş üstelik gittiğinde en küçük çocuk daha 1,2 aylık bir bebekti ve hastaydı. Nasıl bir vicdan nasıl bir insanlık sende ki anlayamıyorum bak anne bile demiyorum sana değilsin çünkü.. babane ve dede eminim ki sevgiden asla yoksun bırakmıyor ama bakim şartlarının uygun olmadığını görevliler de görmüştür. Bütün dileklerim ve dualarim sizin için herşeyin hayırlısı çocuklar..
    Cevapla
  • İlgi 5 yıl önce Şikayet Et
    Dede nine vermek istemiyorsa devlet alamamalı . Sevgi evlerinde maalesef sevgi yok. Çocuğa sevgi ve ilgi lazım. Devlet yardımı dedesine yapsın bence çocuklara baktığı için.
    Cevapla
  • Yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Pedofoli suçluları elini kolunu sallayarak gezsin bi hata yapıp kız kaçırmış ve sonra resmi nikah kıyıp evlenmiş adamı 4 çocuğunu görmezden gelerek hapse tıkın yazıklar olsun böyle adalete
    Cevapla
  • Ajanda 5 yıl önce Şikayet Et
    Sorun kanunlarda yalnız.
    Cevapla
  • Esra 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne bitmeyen bir hohusa depresyonun varmış arkadaş... Yazık dört tane melegin hem baba hem anne sevgisinden mahrum kalmasına yanıyorum. Çıkarsın sende çocuklar kendi ayakları üzerinde durmaya başladıklarında tv programlarına... Allah kahretsin seni ve senin gibi musvetteleri... çocuklar sevgi evlerinde kalsın en azından ilerde okuyup devlet himayesi altında olurlar.
    Cevapla
  • Sakın 5 yıl önce Şikayet Et
    Babaanne dede yanında kalsın devlet imkan veriyor ama sevgi vermiyor sınıfımda sevgi evinde kalan çocuk var her imkanı var ama hiç mutlu değil hem kendine hem etrafına sorun çıkarıyor el elin eşeğini ıslık çalarak ararmış orada sosyal ihtiyaçlarınında karşılandığı söyleniyor ancak kesinlikle karşılanmadığını görüyorum kuru ekmek yesin ama gerçekten onları sevip benimseyen kişilerin yanında kalsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi