Kaza yapan trenin vagonları görüntülendi

Ankara'da kaza yapan trenin vagonlarının içi görüntülendi. Vagonlardaki koltukların kazanın etkisiyle paramparça olduğu görüldü.

GİRİŞ 15.12.2018 13:00 GÜNCELLEME 15.12.2018 13:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Öte yandan, enkaz tamamen kaldırılırken, ray ve elektrik sisteminde meydana gelen arıza onarıldı. Banliyö seferlerinin akşam saatlerinde başlatılması bekleniyor.

 

 

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT), perşembe günü saat 06.36'da Marşandiz istasyonuna giriş yaptığı sırada raylarda bulunan kılavuz treni ile çarpışmıştı. Kazada 3'ü makinist 9 kişi hayatını kaybetmiş, 92 kişi ise yaralanmıştı. 

24 saat kesintisiz çalışan TCDD ekipleri, Marşandiz istasyonundaki enkazı 2 günde kaldırdı. Raylarda meydana gelen hasar da sabah saatlerinde tamamen onarıldı. Ekiplerin, elektrik sistemindeki arızayı onarma çalışmaları ise devam ediyor. Banliyö seferlerinin akşam saatlerinde başlatılması bekleniyor. 



GÖZALTINDAKİ 3 KİŞİNİN EMNİYETTEKİ İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

 

 

Öte yandan, kaza sonrası gözaltına alınan kontrolör E.E.E., tren teşkil memuru O.Y. ve tren hareket memuru S.Y.'nin emniyetteki sorguları devam ediyor. Şüphelilerin birkaç gün içinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. 

YORUMLAR 3
  • Gazi Özhasar 5 yıl önce Şikayet Et
    Resimlere baktımda adı hızlı tren neden emniyet kemeri yok belkide emniyet kemeri olsa takma mecburiyeti olsa kazada ölen olmayacaktı lütfen bu konu ile ilgilenilsin .Hızı saatte 250 km'ye kadar ulaşan hızlı tren neden emniyet kemeri ve hava yastıklarıyla desteklenmiyor
    Cevapla
  • melik 5 yıl önce Şikayet Et
    Tren koltuklarında kemer yok.En ufak sarsıntıda kafayı bi taraflara vurmak an meselesi...
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Her zamanki gibi kareler yürek burkuyorda sorumlularının hiç bir zaman bulunmaması daha çok yürek yakiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…