Tren kazasıyla ilgili 3 kişi tutuklandı!

Ankara'daki tren kazasına ilişkin gözaltına alınan 3 TCDD görevlisi tutuklandı.

GİRİŞ 17.12.2018 17:17 GÜNCELLEME 17.12.2018 19:17
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Ankara'daki tren kazası soruşturması kapsamında gözaltına alınan 3 TCDD görevlisi, tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Söz konusu 3 kişi tutuklandı.

 

 

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın ulaştığı ifadede Sinan Y. kazada kendisinin kusurlu olmadığını iddia ederken sorumluluğun üst yönetimde olduğunu öne sürdü.

"BENİMLE İLETİŞİME GEÇMEDİLER"

 

 

Sinan Y. ifadesinde meydana kazanın iletişim kopukluğundan kaynaklandığını iddia etti. Sinan Y. tren makinistlerinin 1. yoldan hareket ettikten sonra 9 makas değişikliği ile H1 hattına girmesi gerektiğini, ancak makas değişikliği yapılmadan H2'ye girdiğini görmeleri gerekmesine rağmen bu konuda kendisiyle iletişime geçmediklerini ve bildirimde bulunmadıklarını iddia etti.

"BANA HERHANGİ BİLGİ VERİLMEDİ"

İetişimsizlik ve bilgi eksikliğinden kazaya yol açtığını yineleyen Sinan Y. devamla şunları söyledi: "Kaza, Tren teşkil memurunun (makasçının) bana makasları değiştirip treni H1'e aldığına dair teminat vermesine rağmen 5 makası H1'e tanzim etmemesi, H2'ye girdiğini gören makinistlerin yanlış yola girdiklerine dair bana ve kontrolöre herhangi bir bilgi verilmemesinden kaynaklandı"

"KAZADAN ÜST YÖNETİM SORUMLU"

Sinan Y. ifadesinin sonunda şu ifadelere yer verdi: "Daha risksiz ve insan faktörü daha az kullanılmak suretiyle işleyen sistemin değiştirilmesi suretiyle trenlerin kabul ve sevk işlemlerini tamamen tren teşkil memurunun (makasçının) başarısına, çalışmasına, özverisine bağlayan üst yönetimin gerekli önemli almayarak sorumlu olduğunu düşünüyorum"

YORUMLAR 13
  • Görele 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir daha olmaması için ne yapılacak acaba diye düşünüyorum. Geçmiş olsun ölenlere rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum...
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Elemanın avukatı iyi döktürmüş ama işini yapmayıp acaba neyle ilgileniyordu ki böyle bir kaza oldu. Sonuçta bu iş için para alıyor ve yüzlerce insanın canı ona emanetken bu kadar rahat çalışmamalıydın. Tutuklanması yerinde olmuş.
    Cevapla
  • semih 5 yıl önce Şikayet Et
    bütün devlet memurları devleti ciddiye almamaktadırlar.eli güçlü olan kusurdan sıyırabiliyorken garibanda cezasını çekiyor.Sayın ERDOĞAN bu işe el atmalı.
    Cevapla
  • Tokatlı Bozkurt 5 yıl önce Şikayet Et
    Yazık tüm suçu iki gariban memura yüklemeye çalışıyorlar. Ben hükumetten aynı gün beklerdimki Tcdd ve tcdd taşımacılıgın uşt yönetimini görevden almalıydi. Ama yapamadı malesef
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    İhmalkarlık tan başka birşey değil ama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor