600 bin TL'lik dev vurgun! Yakalandılar

Ankara ve İstanbul'da 26 araç çalarak toplam 600 bin TL vurgun yaptıkları tespit edilen çeteye yönelik Tokat ve Amasya'da düzenlenen operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

600 bin TL'lik dev vurgun! Yakalandılar
600 bin TL'lik dev vurgun! Yakalandılar
GİRİŞ 18.12.2018 00:34 GÜNCELLEME 18.12.2018 00:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği, Ankara ve İstanbul'da toplam 26 aracın çalınması ile ilgili çalışma başlattı. Polisin 3 aylık fiziki ve teknik takibi sonucunda araçları çaldıkları belirlenen çete elemanları tesbit edildi. Ekipler derinleştirdikleri çalışmalar neticesinde, çete üyelerinin çaldıkları araçların motor ve şasi numaralarını değiştirerek sattıklarını ve 1 çalıntı aracı parçaladıklarını saptadı. Bu yöntemle yaklaşık 600 bin TL değerinde vurgun yaptığı belirlenen çeteye yönelik Tokat ve Amasya'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 13 kişi yakalanarak gözaltına alındı. 

ŞİFRELİ DİL KULLANMIŞLAR
 
Öte yandan çetenin liderliğini cezaevinde bulundan Ayhan N.'nin yaptığı belirlendi. Çetenin, özellikle immobilizer sistemli araçları özel cihazlar vasıtasıyla çalarak change (kimlik bilgileri değiştirilen) yaptıkları ekipler tarafından tespit edildi. Şüphelilerin çaldıkları araçları Tokat'ın Turhal ilçesinde change yaptıkları ve bu işlemi şifrelemek amacıyla 'Kese yapmak' ifadesini kullandıkları ortaya çıktı. 
 
ARAÇLAR SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ 
 
Ankara'ya getirilen şüphelilerden 9'unun toplamda sekiz eylemde aktif rol oynadıkları saptandı. Gözaltına alınan 9 kişi Cumhuriyet Savcısı talimatıyla Emniyet Müdürlüğü'nden salıverilirken, mahkemeye sevk edilen diğer 4 şüpheliden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. İki şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ekipler tarafından ele geçirilen 26 aracın ise sahiplerine teslim edildiği bildirildi. 

YORUMLAR 4
  • emre 5 yıl önce Şikayet Et
    oooo şimdi tekrar baktım tüm araçlar reno be
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    işte sorun tamda bu yukarda diyo ki 9 kişi emniyetten 2 kişi adliyeden salıverildi 2 kişi de tutuklandı tam 13 kişi bir çete 2 tutuklu kanunları okusanız böyle cezalar mı olur dersiniz en ufak suçta adam hapiste çürüyo. ama gel gör ki iş vermeye gelince uygulamada ne cezası adeta indirim bol keseden dağıtılıyo buda insanlara cesaret veriyo. adam bi vurgun yapıyo kazandığı parayla bi ömüryaşıyo cezası ahirete kalıyo. burda madur mağduriyetini bu dünyada yaşıyo alacağı ahirete kalıyo
    Cevapla
  • ramazan salman 5 yıl önce Şikayet Et
    bakıyorum yeni tanıdım inceliyorum
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Saçma niye serbest
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!