Hac kura çekimi! (İsim Listesi) TC no ile hac.gov.tr sorgulama sayfası...

Hac ibadetini yerine getirmek isteyen 2 milyon 213 bin 835 hacı adayı gözünü hac kuralarının çekileceği saate çevirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2019 hac kuraları 28 Aralık cuma günü saat 15:00'da çekildi. Peki kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Diyanet tarafından yapılan resmi açıklamalar...

Hac kura çekimi! (İsim Listesi) TC no ile hac.gov.tr sorgulama sayfası...
Hac kura çekimi! (İsim Listesi) TC no ile hac.gov.tr sorgulama sayfası...
GİRİŞ 02.01.2019 11:20 GÜNCELLEME 02.01.2019 11:24
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 hac kuralarının çekilme saatini belirledi. İslamın şartlarından Kelime-i Şehadet getirmek, namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek ve maddi durumu olanlar için "Hacca gitmek" ibadetini yerine getirmek isteyen 2 milyon 213 bin 835 hacı adayı gözünü hac kuralarına çevirdi. Buna göre Diyanet tarafından yapılan açıklamaya göre hac kuraları 28 Aralık cuma günü saat 15:00'da çekildi. Yeni yılda 80 bin kişi, kutsal topraklara gitmeye hak kazanacak. Peki isim isim sonuçlar ne zaman belli olacak? Hac kuraları il il isim listesi...

 

 

HAC KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2 milyon 213 bin 835 hacı adayını yakından ilgilendiren 2019 yılı hac kura sonuçları aynı gün saat 23.00’den itibaren https://www.hac.gov.tr/ adresinden ulaşılabilecek. İsim listesi, ayrıca hacı adaylarının cep telefonlarına mesaj olarak gönderilecek.

 

 

KESİN KAYITLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kurada kesin kayıt hakkı elde eden hacı adayları, 2 çarşamba günü ile 11 Ocak cuma günü arasında "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak hac kayıtlarını yaptırabilecekler.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 17-25 Ocak 2019 tarihleri arasında dağıtılan yedek kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak. 

Bu yıl alınacak olan hac farizasının ücreti, Suudi Arabistan Riyali (SAR) olarak tahsil edilecek. Kesin kayıtla ilgili bilgiler ilerleyen süreçte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanacak. 

KURASIZ OLARAK HACCA GİDECEK HACI ADAYLARI

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007-2019 seneleri arasında kayıt yaptırıp, daha önce hiç hacca gitmemiş şehit anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinden müracaat edenleri kurasız olarak hacca götürecek.

Kurada Adı Çıkanların Ne Yapması Gerekecek?

Bu yılki hac kurasında adı çıkan hacı adayları  kesin hac kayıt tarihlerini bekleyecek ve bu süre içerisinde tercih edeceği hac organizasyonunu belirleyecek.

Kura Sonucunda Adı Çıkmayan Hacı Adaylarının Ne Yapması Gerekecek?

2019 hac kurasında adı çıkmayan hacı adaylarının 1 yıl sonraki hac kurasını beklemeleri ve 2020 yılında hac kayıtlarını yeniden güncellemeleri gerekecek.

2019 Hac Kuraları

HAC KURA SONUÇLARI CANLI TAKİP - TRT DİYANET GÜNCEL FREKANSI

2019 Hac kura sonuçları geçtiğimiz sene olduğu günü canlı olarak TRT Diyanet TV'den canlı olarak aktarılacak. Aşağıda bulunan frekans bilgileri ile hac kuralarını canlı olarak izleyebilirsiniz.

TRT DİYANET TV Kanalı 11958 frekansından yayın yapmaktadır. Polarizasyon değeri ise V - Dikey'dır. Kapsama değeri Batı, SR değeri 27500 ve FEC değeri 5/6 olarak girilmesi gerekir. TRT DİYANET TV kanalı SD olarak yayın yapmaktadır.

Kanal Adı : TRT DİYANET TV
Paket İsmi : TRT BATI PAKET
Frekansı : 11958
Polarisazyon Değeri : V - Dikey
Kapsama : Batı
SR : 27500
FEC : 5/6
Tip : SD

Türksat uydusunda bulunan TRT DİYANET TV kanalını uydu alıcınıza yüklemek için, uydu alıcınızda yukarıda verilen frekansları girmeniz gerekmektedir.

YORUMLAR 70
  • Ümmühan korkmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Malatya da
    Cevapla
  • Hasan bayram 4 yıl önce Şikayet Et
    Hac kurasi merak ettim
    Cevapla
  • Recep Atik 4 yıl önce Şikayet Et
    Haccim ciktimi
    Cevapla
  • Bekir Ersekman 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi
    Cevapla
  • Hediye kılınç 5 yıl önce Şikayet Et
    Hacı cikti mu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."