Ceren Damar'ı öldüren öğrencinin ilk ifadesi!

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Araştırma Görevlisi Ceren Damar'ı öldüren zanlı tutuklanırken, ilk ifadesi de ortaya çıktı.

Ceren Damar'ı öldüren öğrencinin ilk ifadesi!
Ceren Damar'ı öldüren öğrencinin ilk ifadesi!
GİRİŞ 03.01.2019 19:09 GÜNCELLEME 03.01.2019 20:43
Bu Habere 130 Yorum Yapılmış

Ankara'da, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisinin bıçaklayıp, silahla vurduğu araştırma görevlisi Ceren Damar hayatını kaybetti.

TUTUKLANDI

Gözaltına alınan katil zanlısı H.İ.H. ve silahın sahibi olduğu belirlenen babasının emniyetteki ifade işlemleri tamamlandı.

Katil zanlısı H.İ.H, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. H.İ.H'nin babası Ö.H. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

 

Zanlının emniyetteki ifadesi şu şekilde: 

"2014'de Kıbrıs'ta hukuk fakültesi kazandım. 2015 yılında yatay geçişle Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne geldim. Tarafıma haksızlık yapıldı. 2. sınıftan başlamam gerekirken 1. sınıftan başlatıldım. Ceren Damar Şenel danışmam hocamdı. Bu sorunlarımı ona anlatıyordum. Ama bana ters cevaplar veriyordu.

"SINAVI GEÇMEM İÇİN KOPYA ÇEKMEM GEREKİYORDU"

Ben, derslerimin yoğun olması nedeniyle üniversiteye sınavdan sınava gidiyordum. Ders çalışmalarımı ise evde yapıyordum. O gün 3 sınavım vardı. Derslerimin yoğun olması nedeniyle sınava hazır değildim. Geçmem için kopya çekmem gerekiyordu. Bu nedenle sınavdan geçmek için kopya hazırladım.

"BENİ KOPYA ÇEKERKEN YAKALADI VE TUTANAK TUTTU"

Sınav salonuna girdiğimde Ceren Damar Şenel'i gördüm. Sınav başladıktan sonra hazırladığım kopyayı çıkardım ve kopya çekmeye başladım. Bir süre sonra Ceren Damar Şenel, beni kopya çekerken yakaladı.

Hakkımda tutanak tutarak kopya çektiğim için işlem yaptı. Gün içerisinde birkaç kez onunla görüştüm. Odasına gittim ancak beni tersledi 'çık git' falan dedi.

"İKİ EL ATEŞ ETTİM SONRA BIÇAKLA SALDIRDIM"

Sonra eve gittim babamın silahını aldım. Daha önceden de bıçak almıştım. Sonra tekrar Ceren Damar Şenel ile görüşmek için odasına gittiğimde kendime hakim olamadım. Evden aldığım babamın silahını doldur boşalt yaptım ve Ceren Damar Şenel'e 2 el ateş ettim. Sonra da bıçak ile saldırdım. Ne kadar vurduğumu hatırlamıyorum.

"TABANCAYI BAŞIMA DAYADIM, İNTİHAR ETMEK İSTEDİM"

Daha sonra tabancayı başıma dayadım ve intihar etmek istedim. Ancak odaya hocalar ve öğrenciler girmeye başlamıştı. Ben de olayın şoku nedeniyle oradan kaçtım. Annemi aradım sonra babamla birlikte karakola giderek teslim oldum."

MİLLİ EĞİTİM BAKANI VE ADALET BAKANI CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Ceren Damar için ilk tören, görev yaptığı fakülte önünde düzenlendi. Hukuk Fakültesi öğrencileri ve akademisyenler ile Damar’ın yakınlarının katıldığı törende duygu dolu anlar yaşandı.

Damar’ın ailesi, sevenleri ve arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Fakülte girişinde bulunan taziye masasına karanfiller ve Damar’ın fotoğrafları konuldu.

Damar’ın Türk bayrağına sarılı tabutu başında annesi ve babası uzun süre gözyaşı döktü.

Ardından cenaze Karşıyaka Mezarlığı Camiine getirildi. İkindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de katıldı. Törenin ardından Ceren Damar’ın cenazesi Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi.

KAYNAK: HABERTÜRK- AJANSLAR
YORUMLAR 130
  • gyrexis 5 yıl önce Şikayet Et
    herkes ana baba da olamaz ama doğuruyor millet habire. ne saygı var ccocukta ne edep sorsan delıkanlı mıs
    Cevapla
  • 46 lık 5 yıl önce Şikayet Et
    Bazı boş konuşanlara demek istiyorum ki: senin evde vermediğin terbiyenin kahrını öğretmenler çekiyor. herkes ana- baba da olamaz ama yapıp salıyorsunuz meydanlara.bu kızcağız edepsizliklere maruz kalmakla yetindirilmeyip katledilmiş
    Cevapla
  • metin 5 yıl önce Şikayet Et
    yazık olmuş eğitim sistemi yüzünden oldu.
    Cevapla
  • TR Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir şey birisini katletmek için geçerli sebep değildir, kısas vb harici.. AMA ülkemizin bazı gerçeklerini görmemiz gerekiyor. Hadi ilkoulu geç , orta okul ve lisede eğitimler ayaklar altında. Geçen gün 7. sınıf 3 çocuğa 7*9 kaç eder diye sordum, hiç birisi bilemedi. Bu şekilde gelen öğrencilerin üni. de de kopya çekmesi çok normaldir. Ayrıca hangi kurum hakkıyla çalışıyor ki.. Geçtim onuda ders çalışıp geçenlerin kaçı bu dersleri hatırlıyor. Bırakalım bu ezberci eğitimi de adam akıllı eğitici-öğretici eğitim sistemine geçelim.
    Cevapla
  • fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    biz edep hayanın olmadıgından bu tip olaylar cıkıyor dıyoruz. Siz halen kopyacı ogrencı dıyorsunuz. Bu cinayeti calıskan bir ogrencı bıle osleyebılırdı baska nedenden dolayı
    Cevapla
  • yalnız kurt 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu katil bir de hukuk fakültesinde okuyor yarın savcı hakim ve avukat olacaktı vay halimize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?