Yerel seçimlerde nerede oy kullanacağım? YSK 31 Mart seçimleri sorgulama ekranı...

Yüksek Seçim Kurulu 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için sorgulama sayfasını erişime açtı. ‘’Nerede oy kullanacağım’’ sorusu milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. İşte YSK seçim yerleri sorgulama ekranı…

Yerel seçimlerde nerede oy kullanacağım? YSK 31 Mart seçimleri sorgulama ekranı...
Yerel seçimlerde nerede oy kullanacağım? YSK 31 Mart seçimleri sorgulama ekranı...
GİRİŞ 12.01.2019 10:51 GÜNCELLEME 12.01.2019 10:51

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için seçmen sorgulama ekranı, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından erişime açıldı. 18 yaşından büyük ve oy kullanacak olan milyonlarca vatandaş, nerede oy kullanacağım sorunun cevabını arıyor. Seçmen kağıtları bugünden itibaren muhtarlıklar tarafından verilecek. Ayrıca YSK resmi internet sayfası veya e-Devlet üzerinden de nerede oy kullanılacağı öğrenilebilecek. Peki YSK seçmen kağıdı nasıl alınır? Detaylar haberimizde...

 

YSK ÜZERİNDEN SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Yüksek Seçim Kurulu, vatandaşların nerede ve hangi sandıkta oy kullanacaklarını belirten seçmen kağıtlarını öğrenmeleri için internet üzerinden seçmen yeri sorgulama ekranını ulaşıma açtı. www.ysk.gov.tr üzerinden, mobil cihazlara indirilen 'Seçmen Sorgulama' uygulaması ve e-Devlet kapısından da sorgulama yapılabilir. Ayrıca muhtarlıklar da  17 Ocak tarihine kadar seçmen kağıtları için hizmet verecek.

 

E- DEVLET ÜZERİNDEN SEÇİM YERİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

- e-Devlet Kapısı http://www.turkiye.gov.tr adresine girerek, sayfanın üst kısmında bulunan “Giriş Yap” bağlantısına tıklayınız.

- Kimlik Doğrulama Sistemi sayfasına yönlendirileceksiniz. Bu aşamada adres satırında https://giris.turkiye.gov.tr yazdığından ve güvenli bağlantı simgesinin aktif oldugundan emin olununuz.

- Kimlik Doğrulama Yöntemi - kullanmak istediğiniz kimlik doğrulama yöntemine tıklayıp ekranda çıkan yönergeleri takip ederek sisteme giriş yapabilirsiniz.

- Kullanmanız gereken hizmetin adı “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama”dır. Hizmeti bulmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir.

e-Devlet Sorgulama Sayfası İçin Tıklayınız...

MAHALLİ İDARELER GENEL SEÇİMLERİ NEDİR?

Mahalli İdareler Genel Seçimleri beş yılda bir yapılır. Her seçim döneminin beşinci yılındaki 1 Ocak günü seçimin başlangıç tarihidir, aynı yılın Mart ayının son Pazar günü oy verme günüdür. Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde sadece yurt içinde ikamet eden ve yurt içi seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler oy kullanabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler