İşte darbeyi yöneten hainlere istenen ceza

Akıncı Üssü davasında sanıkların, "anayasal düzeni ihlal", "vatandaşların şehit edilmesi", ve "cumhurbaşkanına suikast girişimi" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları istendi.

İşte darbeyi yöneten hainlere istenen ceza
İşte darbeyi yöneten hainlere istenen ceza
GİRİŞ 21.01.2019 15:33 GÜNCELLEME 21.01.2019 16:49
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimin komuta merkezi olan Akıncı Üssü davasında, savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı

 

 

TUTUKLU EN ÜST DÜZEY FETÖ'CÜ

Kemal Batmaz, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde 3 numaralı sanık olması ve tutuklu sanıkların arasında en üst düzey FETÖ'cü olmasıyla öne çıkıyor.

 

 

DİĞER SANIKLAR HAKKINDA İSTENEN CEZALAR

Cumhuriyet savcısı, mütalaasının 730 sayfa olduğunu bildirdi.

Akıncı'da darbeyi yöneten sivil sanıklar Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç ve Harun Biniş için 79'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Darbe girişimini Akıncı Üssü'nde sivillerle yöneten 16 asker için, 79'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

15 Temmuz'da pilotlara bombalama talimatlarını veren eski yüzbaşılar Mustafa Mete Kaygusuz ile Ahmet Tosun için, 79'ar kez müebbet hapis istendi.

Darbe girişimi sırasında hava trafiğini yöneten eski 141. Filo Komutanı yarbay Hakan Karakuş için, 79 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi.

15 Temmuz'da Gölbaşı'ndaki Polis Havacılık Dairesi Başkanlığını vuran eski pilot yarbay Mustafa Azimetli için, 79 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Savcı, 15 Temmuz'da TBMM'yi bombalayan eski pilot Hasan Hüsnü Balıkçı hakkında, 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

TBMM, TÜRKSAT ve Polis Özel Harekat Başkanlığını bombalayan pilot Hüseyin Türk hakkında, 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresinde 15 kişiyi şehit eden eski pilot üsteğmen Müslüm Macit'in 16 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

Savcı, Polis Özel Harekat Başkanlığını bombalayan eski pilot Uğur Uzunoğlu'nun, 45 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Emniyet Havacılık Başkanlığında 7 polisi şehit eden pilotlar Mehmet Çetin Kaplan ve Ertan Koral'ın 8'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

Akıncı Üssü davasında savcı, firari sanıklar FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen ve "sivil imam" Adil Öksüz hakkındaki kamu davasının ayrılmasını istedi.

Akıncı Üssü davasında savcı, hapis cezası istediği sanıklara üst sınırdan ceza verilmesini ve haklarında takdiri indirim uygulanmamasını istedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • metin 5 yıl önce Şikayet Et
    bu adamları bir de içer de besleyeceğiz . vatandaşlık dan çıkarılmaları gerekir. hain değil mi kardeşim çıkar vatandaşlık dan
    Cevapla
  • izmir doğru söyler 5 yıl önce Şikayet Et
    yok biz yapmadık yalan dolan dala vere yapan fetöcüler bu adamlar sizin cemaat adamı simalarından bal gibi belli ayrıca eskişehir reşadiye cami imamı abd ye kaçmış ve yakın akrabasına demişki darbe gerçekleşseydi ben eskişehire vali yapacaklardı demiş ayrıca fetönün kayseri imamı 15 temmuz darbedeb önce biraz sabredin hazirandan sonra herşey düzelecek demiş astsubaylıktan atılma fetöcü akrabam 1 yıl önce yönetim bişze geçecek diye bir kaç akrabaya söylemiş bunların işi gücü yalan ve tiyatro
    Cevapla
  • adalet 5 yıl önce Şikayet Et
    idam
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    şöyle bir düşündümde bu vatan hainlerini ülkede barındırmayacaksın hem besleyip hemde ülkeye düşmanlık edecekler rambonun bir filmi vardı hücre tipi hapishanelerini açık okyanuslardaki gemide olacak kaçmaya çalışsalar bile köpek balıklarına yem olacaklar bunlara böyle bir yer lazım yada dört tarafı mayınlar çevrili hücre tipi olacak kaçmak isteyen mayınla beraber un ufak olacak veya guantalemadaki gibi telle çevrili köpekli ayakları prangalı hapishane olmalı bu alçaklara yoksa hakime laf sokuşturmak yok mahkemeyle dalga geçmek asla tasnif atmiyoruz.
    Cevapla
  • yusuflar bunlar 5 yıl önce Şikayet Et
    deccalın uşakları bunlar az bile istemişler yalan bunlarda iftira bunlarda katolagtan karı bulma bunlarda soru çalma bunlarda vatana ihanet bunlarda islam dinini yozlaştırma bunlarda birde utanmadan savunma yapıyorlar yediğiniz içtiğiniz haram dinsiz imansızlar fetö alçağı bunlara havlayın dese havlarlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!