ABD, SİHA'sının Türkiye'de düşme nedeni belli oldu

ABD'ye ait Predator'un (SİHA) İncirlik'ten havalandıktan kısa bir süre sonra elektrik arızası nedeniyle düştüğü bildirildi.

ABD, SİHA'sının Türkiye'de düşme nedeni belli oldu
ABD, SİHA'sının Türkiye'de düşme nedeni belli oldu
GİRİŞ 31.01.2019 10:07 GÜNCELLEME 31.01.2019 10:13
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Çarşamba günü ABD'de yayımlanan bir kaza soruşturma kurulu raporuna göre, 2017 yılında ABD'ye ait Predator'un (SİHA) İncirlik'ten havalandıktan kısa bir süre sonra elektrik arızası nedeniyle düştüğü bildirildi.
 
Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri ve Merkezi Haber Alma Teşkilatı Tarafından kullanılan bir silahlı insansız hava aracı olan MQ-1B Predator'ün 2017 yılında İncirlik Hava Üssü'nden havalandıktan kısa bir süre sonra düştüğü, buna neden olan arızanın araştırıldığı raporda çıkan sonuçta ise, kokpit verilerinin analiz edildiği ve bir elektrik kablosunun arıza yaptığı belirlendi.
 
Raporda, Predator'ü kalkış sırasında kontrol eden fırlatma ve kurtarma ekibi verdiği bilgilerde, "Herhangi bir şeyin ters gittiğine dair bir gösterge yoktu ve görevi başka bir ekibe devrettik. Ancak devir tesliminden 27 saniye sonra, Predator kendi kendine kapandı ve devir teslim ettiğimiz ekip tüm bilgileri kaybetti dedi."
 
Raporda, aracın düştüğü anda yanmaya başladığı, hava aracı dahil olmak üzere düşen alanda oluşan tahribat ve enkazın temizlenmesi de dahil olmak üzere kazanın ABD Hava Kuvvetleri'ne 5 buçuk milyon dolara mal olduğu bildirildi.

 

 

YORUMLAR 10
  • EAGLEEYE 66 5 yıl önce Şikayet Et
    bize darbe yapmak icin bizim ussumuzu kullandilar simdide baska ulkelere darbe yapmak ve zenginliklerini calmak icin bizim ussumuzu kullanacaklar terorist abd
    Cevapla
  • Subu 5 yıl önce Şikayet Et
    5.5 ta 5.5 tur. Kahrolasın. Allah 'ın gazabı üzerinize olsun katil sürüsü.
    Cevapla
  • nasıl yani 5 yıl önce Şikayet Et
    2 sene önce düşen predatör hava aracının sebebi şimdi mi ortaya çıkmış?
    Cevapla
  • cenk 5 yıl önce Şikayet Et
    abd içi baş bir kaplandır.
    Cevapla
  • Recep 5 yıl önce Şikayet Et
    bizim üssümüzü kullanıp yanı başımıza bize düşman israile dost onların hayallerine basamak olacak bir kukla devlet kuruyorlar bu ne büyük bir zulüm Yarabbim sen bunlara fırsat verme.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi