Yılmaz Özdil'e kötü haber! Bunu beklemiyordu

Sözcü yazarı Özdil’in 'Üzerinde 10 yıl çalıştık' dediği ve 2 bin 500 TL'den sattığı kaynakçası bulunmayan Atatürk kitabının çalıntı olduğu iddia edildi. Tarihçi yazar, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Anıtkabir Derneği ve Ankara Karamanlılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Güler, telif davası açacaklarını duyurdu.

Yılmaz Özdil'e kötü haber! Bunu beklemiyordu
Yılmaz Özdil'e kötü haber! Bunu beklemiyordu
GİRİŞ 01.02.2019 12:13 GÜNCELLEME 01.02.2019 12:14
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in 4 ay önce 35 TL’den piyasaya çıkardığı ‘Mustafa Kemal’ kitabı, ‘özel seri’ kılıfıyla, 23 Ocak’ta Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05'te satışa çıkardı. 2 bin 500 TL’ye, Kırmızı Kedi Yayınevi’nin internet sitesi üzerinden satışı gerçekleştirilen kitap, 4 saat içinde tükendi. 

 

 

4.7 MİLYON TL HASILAT 

Özdil ve yayınevi, satıştan 4,7 milyon lirayı cebine koydu. Türkiye’nin ortak milli değeri Atatürk’ü istismar eden kitap, 2 bin 500 TL’ye satılması büyük tepkilere neden olmuştu. Gündeme gelen diğer bir konu ise Özdil’in kitabının kaynakçasız oluşuydu. Kitap içinde yer alan bilgilerin neredeyse tamamına yakını, teyit noktasında birçok soru işaretini barındırması sosyal medyada tartışma konusu oldu.

 

 

Anıtkabir Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Güler, Sözcü yazarının kitabındaki bilgilerin, derneğin makalelerinden atıfsız ve kaynakçasız olarak birebir kopyalandığını açıkladı. Ali Güler, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda Özdil'e sert tepki gösterdi. 

TEK TEK İFŞA ETTİ 

Güler, “Yılmaz Özdil'in 498 sayfalık kitabında bizim eser ve makalelerimizden alınan ve ismimizden bahsedilmeyen, atıf yapılmayan, kaynakçada gösterilmeyen o kadar çok bilgi ve belge var ki... Sadece çok temel ve bariz olan 'aşırmaları' sizlerle paylaşmak istiyorum” diyerek Özdil'in makalelerinden kullandığı kısımları Twitter’dan paylaştı.

Güler, telif davası açacaklarını duyurdu. Başta sosyal medya kullanıcıları olmak üzere birçok vatandaş kitabın alıntı olduğunun ortaya çıkmasının ardından tepkileri yüksek sesle dile getirdi. Kitabı için “Üzerinde 10 yıl çalıştık” ifadelerini kullanan Özdil’in yapacağı açıklama merak konusu oldu. 

KAYNAK: GÜNEŞ
YORUMLAR 25
  • El insaf 5 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi tosuncukmu daha önde yilmaz cık mı
    Cevapla
  • unnamed 5 yıl önce Şikayet Et
    yılmaz özdil kimseye zorla bişey satmıyo istemeyen almasın parası olan Atatürk ü seven yurttaşlar alıyo bundan kime ne
    Cevapla
  • ottomans 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatan hainlerinin avukatimisin.
    Cevapla
  • saadet 5 yıl önce Şikayet Et
    yilmaz özdile paralarini dagitanlar hayranlar neredesiniz ???
    Cevapla
  • Vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    özdil sen daha buradamisin tosuncuk seni bekler yürrrüüüü
    Cevapla
  • Bmw e30 5 yıl önce Şikayet Et
    Hecc kimse kussura bakmasinn Turkiyede kiriz miriz yokk.Gorunen koy kilavuz istemez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...