İstanbul Valisi: Kartal'da çöken binanın 3 katı kaçak!

İstanbul Kartal'da, 8 katlı bir binada çökme meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, binanın 3 katının kaçak olduğunu belirtti.

GİRİŞ 06.02.2019 23:04 GÜNCELLEME 06.02.2019 23:10
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Kartal'da çöken binayla ilgili ilk detaylar ortaya çıkmaya başladı.

 

 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Adrese dayalı nüfus sisteminde buranın 14 daire ve 43 vatandaşın kayıtlı olduğunu Kaymakamımız arz etti" dedi.

"5 KAT İÇİN RUHSATI VAR, GERİ KALAN 3 KATI KAÇAK"

 

 

Yerlikaya, "Kartal Belediye Başkanı ve İmar Şube Müdürüyle de az önce görüştüm. Onlar bana belge de verdiler. Buranın 1992 yılından ruhsatlı olduğu, 5 katlıya ruhsat olduğunu ama daha sonra 3 kat kaçak yapıldığı ve iskansız olduğunu söylediler." açıklamasında bulundu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı yaşanan olay hakkında soruşturma başlattı.

YORUMLAR 39
  • FM.. 5 yıl önce Şikayet Et
    Kaçak olan o katlarda oturanlar nasıl su, elektrik, doğal gaz abonesi alabiliyor? Başka sorum yok hâkim bey
    Cevapla
  • sefer 5 yıl önce Şikayet Et
    devletin suçu yapı denetim denen bir olay çıkardılar rüşvet hat safada 12 dairelik apartmana iki kişilik asansör koyan hiç bir imar planına uymayan yere bile ruhsat veren denetimçilerin yidigi rüşvet olursa böyle olaylar çok son yıllarda yapılan yapıları develet incelerse 50% sinin usuluna aykırı oldugunu iyi anlar
    Cevapla
  • kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    belcikadan bir ornek ulkemiz bu sistemi uygularsa her turlu kacak yapi engellenir belediye mahallle polisleri surekli devriye gezer nerde insaat varsa izinli olup olmadigini kontrol eder izin olayi sadece kat imariyla degil her turlu tadilati da kapsar ayrica ayni mahalle polisi adres bildiriminde bulunanlarin o evde gercekten oturup oturmadigini tabi herseyden once verilen adresin ruhsatli olup olmadigini ve oturulabilir yada oturulamaz oldugunu denetler insan sagligina engel durum tespit ederse ikamet izni vermez.
    Cevapla
  • koçum 5 yıl önce Şikayet Et
    evet herkes şapkasını önüne koymalı. 3 kat kaçak mühendis olmaya gerek yok bu 3 kat o eve en az 750 ton yük yüklemiştir. gerisi teferruat
    Cevapla
  • İmran M 5 yıl önce Şikayet Et
    Zaten binanın dışından 3 katının kaçak olduğu net bir şekilde görülüyor !!! Kaçak katların ağırlığını temel kaldıramamış !!! Maalesef toplumumuz KURALSIZLIĞI KURAL haline getirmiş !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!