Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri finalde

Bu yıl 50. Si gerçekleştirilecek olan TÜBİTAK Liseler Arası Araştırma Projeleri yarışmasında Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri 4 farklı proje ile finallere kalma başarısı elde etti.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri finalde
Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri finalde
GİRİŞ 14.02.2019 17:42 GÜNCELLEME 14.02.2019 17:42

Değerler Eğitimi, Coğrafya ve Kimya alanlarında hazırlanan projelerde önemli problemleri konu alan öğrenciler, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu yıl da problemlere getirdiği özgün çözümlerle yine dikkat çekti. 

Coğrafya alanıda ''Ortaöğretim Coğrafya Müfredatını Destekleyici Eğitim Materyallerinin Ve Çoklu Öğrenim Ortamı Olarak Coğrafya Laboratuvarının Tasarlanması'' isimli projesiyle Ahsen Dilara Halıcı ile Şeyma Betül Yılmaz proje yarışmasında finale kalma başarısı elde etti.

Finale kalan bir diğer Coğrafya projesi ise Abdurrahman Emirhan Ünal isimli öğrenciye ait olan ''Farklı Ülkelerde Örnekleri Olan Kültür Temalı Tema Parkların Osmanlı Temasıyla İstanbul'a Uyarlanması'' adlı çalışma oldu.

Melisa Bıyık ve Esra Nur Yavuz isimli öğrencilerin hazırladığı ''Değerler Eğitiminde Kuşak Çatışmasını Fırsata Çevirmenin İmkanı Üzerine Nitel Bir Araştırma'' isimli proje Değerler Eğitimi alanında yarışacak.

Yarışmaya Kimya alanında katılacak olan Mehmet Sertaç Çeküç ise ''Alternatif Filament Olarak 3-Boyutlu Yazıcılarda Kullanılabilir B4C/RHDPE Mikrokompozitin Sentezlenip Bağ Oluşturma Kapasitesinin Matematiksel Modellemeler Kullanılarak Araştırılması'' isimli projesiyle finalistler arasında yerini aldı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı