2 FETÖ üyesi Türkiye'ye iade edildi!

Emniyet Genel Müdürlüğü, FETÖ/PDY üyeliği suçundan haklarında yakalama kararı bulunan iki kişinin KKTC'den getirildiğini ve adli makamlara teslim edildiğini açıkladı.

2 FETÖ üyesi Türkiye'ye iade edildi!
2 FETÖ üyesi Türkiye'ye iade edildi!
GİRİŞ 17.02.2019 06:42 GÜNCELLEME 17.02.2019 06:42

Emniyet Genel Müdürlüğü, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan haklarında yakalama kararı bulunan şahısların KKTC-Ercan Havaalanından alınarak ilgili birimlere teslim edildiğini duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan haklarında çıkan yakalama emirlerine istinaden adli makamlarımız tarafından aranmakta olan Y.Ç ve A.A isimli şahısların KKTC’de oldukları tespit edildi.

Bu kapsamda, ilgili birimler nezdinde adı geçen şahısların Ülkemize sınır dışı edilmeleri hususunda gerekli çalışmalar tamamlanmış olup, mezkur şahıslar 16.02.2019 tarihinde Interpol-Europol Daire Başkanlığı personeli refakatinde KKTC-Ercan Havaalanından alınarak ülkemize getirildi ve ilgili birimlere teslim edildi.

Türk Polis Teşkilatı olarak vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla, ülke genelindeki terörle mücadele faaliyetlerinin yanı sıra, bölgesel ve uluslararası polis işbirliği faaliyetleri kapsamında yürütülen çalışmalarımızı yasal sınırlar içerisindeki görev, yetki ve sorumluluklarımıza bağlı kalarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tavizsiz bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı