Tanzim satışta bir haftalık bilanço! Vatandaş en çok ne aldı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 34 ilçede 50 yerde bir hafta önce hizmet vermeye başlayan tanzim satış noktalarında, 2 bin 510 ton sebzenin satıldığını duyurdu. Domates, bin 200 tonla en çok satılan sebze olurken, onu 674 tonla patates ve 343 tonla soğan izledi.

Tanzim satışta bir haftalık bilanço! Vatandaş en çok ne aldı?
Tanzim satışta bir haftalık bilanço! Vatandaş en çok ne aldı?
GİRİŞ 18.02.2019 22:58 GÜNCELLEME 18.02.2019 22:59
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 11 Şubat günü itibarıyla başlatılan "Üreticiden Tüketiciye Doğrudan Sebze" satışları devam ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca yürütülen "Enflasyonla Topyekun Mücadele" kampanyasına destek olmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığının da desteğiyle 50 farklı noktada kurulan tanzim satış noktalarında vatandaşlara 8 çeşit sebze, uygun fiyatta satılıyor.

 

 

2 BİN 510 TON SEBZE SATILDI

Bu kapsamda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELTUR tarafından yürütülen tanzim satışların ilk haftasında, 2 bin 510 ton sebze satışı gerçekleşti.

DOMATES İLK SIRADA

 

 

İstanbullular en çok domates satın aldı. Bir hafta içinde bin 200 ton domates, 673 ton patates, 354 ton soğan, 106 ton ıspanak, 79 ton çarliston biber, 38 ton salatalık, 32 ton sivri biber ve 28 ton patlıcan vatandaşa satıldı.

Tanzim noktalarında sebze satışlarının başlamasıyla sebze hallerinde ve marketlerde de fiyatlar neredeyse yarı yarıya düştü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 34
  • Kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    Sadece İstanbul ve Ankara'da tanzim satış yapılması bile pazar ve market fiyatlarını etkiledi, ama her ilde göstermelik de olsa açılmasında fayda var
    Cevapla
  • limonii 5 yıl önce Şikayet Et
    Tanzim satış yakıt istasyonları da istiyoruz...
    Cevapla
  • Binali 5 yıl önce Şikayet Et
    O dediğin olmaz kardeşim sadece devlet ötv sinden vazgeçerse ucuzlar yakıt. Çünkü yakıtta dışa bağımlıyız biz üretmiyoruz tüketiyoruz.
    Cevapla
  • En önemlisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunu çok söylüyorum kimse akıl etmiyor
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Bazı Marketler Pazarlar Hainlikde hala direniyor ama Nafile? Seçimden sonra tanzim Satış Marketleri kurulunca Vatanı 1 çuval Patatese,Soğana;Domatese Satmak neymiş! Dünyanın kaç bucak olduğunu görecekler!.
    Cevapla
  • limon 5 yıl önce Şikayet Et
    Bilip bilmeden konuşuyorsun marketler halen mecburen komisyoncudan alıyor ürünleri ve buna hamaliye nakliye personel v.b giderler ve fire de ekleniyor sen nasıl dönüyor bu marketler biliyormusun bekara karı boşamak kolay tabi işin içinde olmadığınızdan marketler hain oluyor sizin gözünüzde...
    Cevapla
  • IYI 5 yıl önce Şikayet Et
    Her şehirde en az 2 mahallede kontrollü meyve sebze süpermarketler zincirleri a olması lazım, onbinlerce iş imkanı ve üretici içinde kazanç ve ürününü satamamış riski sifir olur.
    Cevapla
  • Sadece 5 yıl önce Şikayet Et
    Sorun sadece sebze degil
    Cevapla
  • ... 5 yıl önce Şikayet Et
    bir anda refaha ermek olmaz, yavaş yavaş olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle