Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş, "Dünyada ve ülkemizde yıllarca 'haram' denilmediği için dikkate alınmayan sigara bağımlılığından insanlığı kurtarmamız lazım. Sigara haramdır ve her birimiz sigaranın haram olduğunu milletimize anlatmalıyız" dedi. Biz de haber 7 olarak vatandaşlarımıza sorduk; sigara sizce de haram mı?

Yorumlar 100 Yorum Var
  • Eşref 14.04.2020 14:38
    Haram helal koyma yetgisi ALLAHIN dır . Ama sıhhatis muhafaza etmek akdemi feraızdandır. ( Farzların önde gelenidir) nitekim sigara sağlığa zararlı olduğu için haramdır...
  • Tuelay 25.02.2019 02:44
    Haram oldugunu bilmedigim gunlerde ki isledigim gunahin hesabıni kim verecek peki
  • Zeynep 21.02.2019 13:37
    Bencede haramdır israfdır başkasının canınıda tehlikeye atmaktır hem cana hem mala yiyeceği ekmek yoktur ama bir şekilde sigarasını bulur toptan kalksın bu illet bence ama içenlere yanlış geliyor bu yorumlar ozaman tuzun şekerinde sağlığa zararı var onlardamı haram ozaman diye düşünüyorlar
  • Anadolu. 21.02.2019 11:16
    Eskiler sigaranın zararlarından bihaber olduğu için, sigarayı, kahve gibi keyif veren ama kokusu kerih (istenmeyen) olduğu için mekruh vs. demişler. Bugün sigaranın, eroinin, kokainin (tek seferde bile) sağlığa büyük zarar verdiği kesin biliniyor. Kur'an'da eroin, kokain'in de ismi geçmiyor ama onların haram olmadığını söyleyemiyorsun? Sigaranın haramlığı, bilerek sağlığına zarar vermenden, israftan ve kul hakkına girmendendir. Bunların hepsi de Kur'an'ın genel hükümleriyle haramdır. Kur'an'da sigara geçmiyor demek çocuk işi kendini kandırmadır. Müslümanlar da bu yalana itibar etmez. Haramda ısrar küfürdür.
  • mmed 20.02.2019 21:10
    Haram helal koyma yetkisi sadece Allah ın dır. Bir şeyin zararlı olması onu haram kılmaz kendimize geleli kıyasla istihsan uydurmasıyla Allah adına konuşmak ilahlık taslamaktır. Allah bu yetkiyi nebisine bile vermemiştir. Hud suresi 1-2. ayetlere bakın açık ve net..
Daha fazla yorum görüntüle